24.10.2012 16:04

Πελάτης και εργολάβος σε αντίστροφο ρόλο

 
Δυο μέρες πριν την κρίσιμη συνάντηση για το νέο λιμάνι λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για τα επιχειρήματα που θα μεταφέρει στις αποσκευές του ο δήμαρχος Χίου Πολ. Λαμπρινούδης, κατά τη συνάντησή που θα έχει την Πέμπτη με το γραμματέα Λιμένων Κων. Μουτζούρη.
Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι σε τέτοιου είδους τεχνικές συσκέψεις ο καταιγισμός επιχειρημάτων παίζει σπουδαίο ρόλο. Δεν επαρκεί δηλαδή να μεταφέρεις μια απλή αναγκαιότητα για ένα κάποιο λιμάνι, πρέπει να την τεκμηριώσεις κιόλας. Και εδώ είναι η αδυναμία του δημάρχου. Αλλιώς μεταφέρει τα «θέλω» της τοπικής κοινωνίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλιώς σε μια σύσκεψη που τον περιμένουν... στη γωνία για να τον ακυρώσουν.
Τη διαφορά μπορεί να την καταλαβαίνουμε εμείς, δεν μπορεί όμως να την αντιληφθεί, ως φαίνεται, ο Πολ. Λαμπρινούδης. Με ποια επιχειρήματα κατέρχεται σε μια σύσκεψη από την οποία κρίνεται ούτε λίγο ούτε πολύ το μέλλον του νέου λιμένα; Πόσο βέβαιος τελικά είναι ότι η λύση που προκρίνει είναι σίγουρη; Πόσο άβολα θα νιώσει αν ο κ. Μούντζουρης του θυμίσει ότι το λιμάνι που μέχρι χθες οραματίζονταν και είχε δεσμεύσει δεκάδες πόρους για τις μελέτες του, σήμερα μετατρέπεται σε επιθυμία δημιουργίας μιας προβλήτας;
Είναι αλήθεια ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον.
Από εκεί που ο νυν δήμαρχος Χίου ως «πελάτης» ανέθετε στο σημερινό γ.γ. Λιμένων και πρώην καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου μελέτες για το νέο λιμένα, φτάσαμε στο σημείο ο εργολάβος να ελέγχει τον εντολοδόχο.
Δηλαδή ο κ. Μουντζουρης να ζητά επιπλέον στοιχεία για την αναγκαιότητα του νέου κεντρικού λιμένα! Έργο του οποίου ο ίδιος ήταν μελετητής! Πως να καταλάβουμε λοιπόν τι συμβαίνει...
Πέρα και πάνω από τις απόψεις που μπορεί να διατηρεί ο καθένας για τον αν υπάρχει ή δεν υπάρχει ανάγκη για νέο λιμάνι, για μια προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια, το ζήτημα ξεπερνά τη δική μας αντοχή. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ