31.8.2017 14:33

Το παράπονο της «Κιβωτού» και το επόμενο βήμα του Δεσπότη

Αμφιταλαντεύομαι συχνά σε επικοινωνίες με στελέχη της «Κιβωτού». Βγάζουν μια έπαρση μοναδικότητας, ώρες – ώρες ενοχλητική. Ύστερα πάλι το καλοσκέφτομαι. Μήπως δεν είναι μοναδικό ό,τι προσφέρουν; Υπολογίζω και την καθημερινή τους αγωνία. Έχουν σταθερό εξοδολόγιο, μήνας μπει, μήνας βγει, συνήθως με απόκλιση προς τα πάνω, γιατί ο κάθε κατατρεγμένος την «Κιβωτό» έχει ως αποκούμπι. Έσοδα; Ο άξονας της σταθερότητας εκεί δεν υφίσταται. Θα πρέπει το έργο της «Κιβωτού» να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές της κοινωνίας. Επομένως ισχυρές δόσεις προβολής, όχι από ανάγκη αυταρέσκειας, ως μοναδική λύση βιωσιμότητας.

Την τελευταία της υπέρβαση, με την ανάληψη της ευθύνης φροντίδας της 16χρόνης ανήλικης μητέρας και του νεογέννητου παιδιού της η «Κιβωτός» τη συνόδευσε με τη δημοσιοποίηση του παραπόνου της. «Την ώρα που οι  φορείς θα έχουν, ανακουφισμένοι, ολοκληρώσει τις τυπικές υποχρεώσεις τους αναφορικά με την υπόθεση και ο «πλησίον», πολιτεία, εκκλησία, εφοπλιστές και επιχειρηματίες (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), έχοντας ικανοποιήσει το προσχηματικό αίσθημα φιλανθρωπίας, θα ενημερώνεται από τον Τύπο για την «ευτυχή έκβαση» της υπόθεσης, την ίδια εκείνη στιγμή θα ξεκινά ο αγώνας της Κιβωτού να ανταπεξέλθει, παρόλες τις δυσκολίες, στις ανάγκες της ανήλικής μητέρας και του παιδιού της...», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Τι μας λέει η «Κιβωτός» κομψά – κομψά; Σε ένα νησί που αν ενώσεις τα καράβια του το ένα πλάι στο άλλο θα στήσουν γέφυρα από εδώ στον ... Ατλαντικό, είχε την ψευδαίσθηση ότι το έργο της, το οποίο αναγνωρίζει όλη η χώρα, θα τύγχανε πιο έμπρακτης στήριξης.

Τι άλλο μαρτυράει; Ότι οι σχέσεις της με την τοπική Εκκλησία συνεχίζουν να διέπονται από ψυχρότητα. Ο Σεβασμιώτατος τρία χρόνια τώρα δεν βρήκε μια φορά το χρόνο να λειτουργήσει τον Άγιο Διονύσιο, να βγει φωτογραφία αγκαλιασμένος με τα παιδιά στο Αίπος. Να εκπέμψει το δικό του σήμα ότι «Κιβωτός» και Χιακή Εκκλησία διανύουν δρόμους παράλληλους, με προσήλωση στην υποστήριξη του πάσχοντα, είτε είναι παιδί, είτε υπερήλικας και αναξιοπαθούντας.

Αυτή τη μελανή σελίδα στο βιβλίο της ποιμαντορίας του, που έχει ξεκινήσει να γράφεται, ο κ. Μάρκος οφείλει να την απαλείψει. Ήρθε ο καιρός να ... απαγορεύσει στην «Κιβωτό» να νοιώθει – και δικαίως να είναι – παραπονούμενη για τη στάση του. Το πετραχείλι του χωράει τους πάντες. Αλίμονο αν έχει την αίσθηση του ανταγωνισμού με την «Κιβωτό». Τολμήστε Σεβασμιώτατε, αποδείξτε σε όλους μας ότι και οι ποιμένες μας έχουν την τόλμη να αναγνωρίζουν και να απαλείφουν τα αρχικά ανθρώπινα λάθη τους. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ