Απόψεις

28/8/12 16:51

τελ. ενημ.: 28/8/12 16:51

Ώρες αυτοκριτικής, ανάληψης ευθύνης και αλλαγής νοοτροπίας

 
Κοινωνίες εθισμένες σε πολιτικές του κράτους «πατερούλη», χρειάζονται δυστυχώς ηλεκτροσόκ για να αφυπνισθούν και να αντιδράσουν.
Το νησί μας, είχε τη δυστυχή «ευκαιρία» να καεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, για να φανούν οι «τρύπες» του τοπικού κατεστημένου μικροπολιτικού συστήματος της αυτοδιοίκησης, παρά τα όσα προπαγανδιστικά μας παραμύθιαζε σε κάθε ευκαιρία.
Ακόμη κι όταν πολίτες προσπαθούσαν να αφυπνίσουν συνειδήσεις για να βελτιωθούν οι πολιτικές, επιχειρείτο να τεθούν στο πυρ το εξώτερο, ως δήθεν αντιδραστικοί.
Η μεγάλη λοιπόν καταστροφή, θα μπορούσε και πρέπει να γίνει  η τελευταία ευκαιρία για να αλλάξουμε και να σωθούμε, πριν βουλιάξουμε.
Προϋπόθεση: Η ανάληψη των ευθυνών από τους υπευθύνους  αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες η αλλαγή νοοτροπίας και η «συνταξιοδότηση» όσων πολιτικών προσώπων δεν μπορούν ή δεν θέλουν να προσαρμοσθούν σε πραγματικά δημοκρατικές πρακτικές και αντιλήψεις που θα στηρίζονται στη γνώση και τη νομοθεσία. 
Προβλέπεται ότι: Στις αυτοδιοικητικες εκλογές του Ιουλίου 2014 όλα αυτά θα γίνουν πράξη από νέους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς νέας γενιάς που θα αποτελέσουν και την ελπίδα του τόπου, για πορεία προς την ευημερία.
Αυτό είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα της καταστροφικής φωτιάς

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση