7.10.2019 9:17

Όχι στο κλείσιμο των κοινωνικών δομών των δήμων

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος στις αρχές του 2020 να μπει λουκέτο σε περίπου 280 κοινωνικές δομές (Κοινωνικό παντοπωλείο, Κοινωνικό φαρμακείο, Παροχή συσσιτίου κ.α), καθώς ολοκληρώνεται το υπάρχον χρηματοδοτικό πρόγραμμα.  

Δεν θα σταθώ φυσικά στο μπαλάκι που έχουν γίνει οι εργαζόμενοι και οι ωφελούμενοι μεταξύ της πρώην και της νυν κυβέρνησης, για το ποια καθυστέρησε ή ποια δεν έκανε τίποτα.  Αυτή την στιγμή τα προγράμματα αυτά τα οποία στηρίζονται και στις προσφορές του απλού κόσμου, δίνουν ανάσα, σε χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από ένα πακέτο μακαρόνια, μέχρι το φάρμακο τους που δεν μπορούν να αγοράσουν, μέχρι ένα πιάτο ένα φαΐ.  Οι δομές αυτές με τις ενημερωτικές τους δράσεις έχουν ευαισθητοποιήσει αρκετό κόσμο, στο να στηρίξει τις πρωτοβουλίες αυτές.

Οι δομές αυτές δεν πρέπει να κλείσουν, διότι αυτό από μόνο του αποτελεί εγκληματική κίνηση, αφήνοντας χιλιάδες κόσμου, χωρίς καμία βοήθεια. Οι δομές αυτές πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν συνεχώς. Δεν είναι λύση να δοθεί μία παράταση για 3 χρόνια και μετά πάλι θα υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί για κάποιους να βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά χιλιάδες συμπολίτες μας, έχουν ανάγκη δομές αυτές.  

Θα πρέπει οι Περιφέρειες σε συνεργασία με τους Δήμους, να βρουν την λύση, να εντάξουν τις δομές αυτές υπό την προστασία τους, και να μην περιμένουν αν και πότε θα εγκρίνονται τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Φυσικά όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αυτές θα πρέπει να υπάρξει και ένας έλεγχος στο σύστημα των ωφελούμενων διότι υπάρχει παθογένεια και συμπολίτες μας, φαίνεται να μην είναι δικαιούχοι. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ