5.11.2019 9:03

ΟΧΙ άλλα δάκρυα στο βωμό της ασφάλτου. Ας αναλάβουμε δράση.

Είναι φορές που, σκέφτεσαι αν θα πρέπει να γράψεις κάτι ή να σιωπήσεις, σαν έναν ελάχιστο τρόπο να θρηνήσεις. Από την άλλη, ο θυμός δεν σε αφήνει. 

Η Χίος θρηνεί ξανά, η Χίος δακρύζει ξανά, η Χίος αποχαιρετά ξανά ένα δικό της μέλος. Η Χίος συνεχίζει να πληρώνει ένα βαρύ φόρο στην δίχως τέλος αιματοβαμμένη λίστα στο βωμό της ασφάλτου. Κάθε φορά, όλοι σπεύδουμε, να πούμε ‘’ας είναι ο τελευταίος’’. Θα είναι; αναρωτιούνται όλοι. Σιωπή! Κανείς δεν απαντά! Είναι τόσο κυνικό αλλά τόσο αληθινό να πει κάποιος Όχι... Πώς να είναι ο τελευταίος Όταν τα στοιχειώδη, δεν τα εφαρμόζουμε. Πόσο δύσκολο να μην υπερβείς τα όρια ταχύτητας, να μην να μην κάνεις παράνομες προσπεράσεις σε καμία περίπτωση, να μην σταματάς πάνω σε διαβάσεις πεζών, να μην μιλάς στο κινητό, να μην αγνοείς τις ταμπέλες STOP, να μην περνάς με κόκκινο. Να μην θεωρείς το δρόμο κτήμα σου. 
Πως να είναι,  όταν οι δρόμοι της Χίου, είναι επικίνδυνοι; λακκούβες, στενότητα, έλλειψη φωτισμού; Είναι, πολλά που μπορώ να γράψω, αλλά δεν θα το κάνω, όλοι μας βιώνουμε καθημερινά όλα τα παραπάνω, και όλοι μας τα έχουμε κάνει.  

Ο άδικος χαμός του Χρήστου, έβαλε ξανά στο προσκήνιο την λειτουργία ενός φορέα ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες και δράσεις που θα περιορίσουν τα τροχαία ατυχήματα, με την συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της τροχαίας, της Εισαγγελίας, της κοινωνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου και άλλων φορέων. Ο φορέας αυτός πρέπει να γίνει, να πάρει σάρκα και οστά να αποτελέσει την αρχή για την ενημέρωση, στα σχολεία, στον δρόμο, στα μαγαζιά, παντού. Ο φορέας αυτός να κοινοποιεί σε όσους είναι αρμόδιοι τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου.  

Η Χίος, έχει κλάψει, πολύ στο βωμό της ασφάλτου. Δεν αντέχει άλλο.. Ας αναλάβουμε όλοι δράση, ο καθένας πρώτα για τον εαυτό του και μετά για το διπλανό. Θα κλείσω με τις τελευταίες φράσεις, του ψηφίσματος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών που αντικατοπτρίζουν όλα τα παραπάνω:  

‘’Καλό σου ταξίδι Χρήστο. Θα είσαι πάντα “παρών”, καθώς συνέβαλες και θα συμβάλλεις 
αποφασιστικά στη δυναμική ενεργοποίηση φορέων και πολιτών για λιγότερες αδικοχαμένες ζωές.’’ 

 

Γιώργος Χάμπας

Κοινωνιολόγος 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ