11.12.2012 13:34

Οι δρόμοι της ντροπής

 
Μέρες τώρα τρώγομαι με τα ρούχα μου για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να γράψω αυτό που βλέπω κάθε μέρα στους δρόμους και κυρίως, σε εκείνους που έχουν φανάρια.  Όμως θεωρώ ότι αυτό που αντικρίζω καθημερινά είναι πλέον «πληγή» και όχι απλά μια συνήθεια. Είναι ένα μείγμα ηλιθιότητας, μαγκιάς και έλλειψης σεβασμού.
Τα φανάρια ήρθαν για να μας ρυθμίσουν κυκλοφοριακά και να δώσουν κάποιες ανάσες ασφάλειας στην πάντα άτακτη κυκλοφοριακή αγωγή του Χιώτη. Είμαστε γνωστοί εξάλλου και για το κυκλοφοριακό μας... ήθος και για το οδηγικό χάος που προκαλούμε.
Παραλιακός αεροδρομίου, βράδυ Παρασκευής γύρω στις 21.00. Στο ύψος του «Κωτσόβολου» διακρίνω ότι το φανάρι γίνεται πορτοκαλί και αμέσως κόκκινο. Κόβω ταχύτητα με τη μηχανή, βγάζω δεξιό φλας γιατί πηγαίνω Φάρκαινα και περιμένω μαζί με ένα άλλο αυτοκίνητο δίπλα μου. Πίσω μου ακούω ένα μηχανάκι που «πονηρά» έρχεται και μπαίνει ανάμεσα στη δική μου μηχανή και το αυτοκίνητο. Το παλικάρι οδηγεί μηχανάκι γνωστού καταστήματος της Χίου. «Delivery» που λέμε. Με το κόκκινο πάνω από το κεφάλι του περνάει αργά δίπλα μας και ανοίγει το γκάζι του αγνοώντας τα φανάρια και την ξεφτίλα της παρανομίας, αλλά με εκείνη τη χάρη του «μάγκα» , του «ξύπνιου» που δεν ακούει τίποτα και δεν υπάρχουν κανόνες, χάνεται στο βάθος. Τόσο μάγκικα και τσαμπουκαλίδικα.
Και το μαγαζί είδα και την πινακίδα της μηχανής του. Τα κρατάω για πάρτι μου. Δεν έχει καμία αξία σε μια πόλη με δεκάδες παρόμοιους εξυπνάκιδες σαν και του λόγου του να κάνω εγώ τον τροχονόμο. Όμως λίγη νουθεσία από όλους τους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης και της ταχυφαγίας προς του οδηγούς να σέβονται και προπάντων για να μην σκοτώσουν κανέναν ή να σκοτωθούν, δεν βλάπτει. 
Οι ντελιβεράδες τρέχουν. Προκαλούν τους συνοδηγούς με τη συμπεριφορά τους. Όποιος δεν το έχει δει, κυκλοφορεί σε άλλη πόλη.
Από την άλλη, τι να πούμε για την Τροχαία της... Βαβυλώνας. Έκατσαν ποτέ να τσεκάρουν πόσοι παραβιάζουν τα φανάρια μέσα σε 1 ώρα (τόσο να κάτσουν γιατί έχουν να κόψουν και κλήσεις που αποτελεί το προσφιλές σπορ της υπηρεσίας).
Από που να πιάσεις τα στραβά σε τούτο τον τόπο και που να τα αφήσεις....
 
Υ.Γ. Δεν ξεχνώ και τους «μόνο εμείς ξέρουμε να οδηγούμε» ταξιτζήδες μας που επίσης χρειάζονται μαθήματα οδηγικής συμπεριφοράς....
Ειδικά όταν παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στην διάβαση της Κουντουριώτη με Βενιζέλου, είναι το απαύγασμα της κυκλοφοριακής αγωγής!  

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ