27.8.2012 18:14

Οι 2 μεγαλύτεροι εθνικοί μύθοι

 
Δυστυχώς, στη σημερινή Ελλάδα έχουν επικρατήσει δύο τεράστιοι μύθοι. Το μεγαλύτερο κλισέ έρχεται να ακυρώσει την ιστορική συνέχεια του ελληνισμού και να μειώσει την αξία των νεοελλήνων. «Τι σχέση έχουμε εμείς με τους αρχαίους Έλληνες; Εκείνοι είχαν Ιπποκράτη, Πυθαγόρα, Περικλή, Λεωνίδα, εμείς κοιτάζουμε τη βόλεψή μας, την πάρτη μας και μία θέση στο δημόσιο» επαναλαμβάνουν αφελώς οι περισσότεροι. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι.
Τηρουμένων των αναλογιών, σε κάθε Ιπποκράτη αντιστοιχεί ένας Γ.Παπανικολάου, σε κάθε Πυθαγόρα ένας Κ.Καραθεοδωρής, σε κάθε Περικλή ένας Ελευθ.Βενιζέλος και σε κάθε Λεωνίδα ένας Κανάρης. Οι λίγοι και έκλεκτοι κέρδισαν την ιστορική εκτίμηση και την αθανασία στην αρχαιότητα, κάτι που συμβαίνει και στην εποχή μας. Η ιστορική συνέχεια του ελληνισμού είναι αναμφισβήτητη και τα επιτεύγματα των νεοελλήνων πολλά και σημαντικά, σε ένα σίγουρα πιο «ανταγωνιστικό» διεθνές περιβάλλον.
Το δεύτερο εθνικό κλισέ παρουσιάζει την φυλή μας ως μπασταρδεμένη. Το επιχείρημα έχει εξαιρετική επιστημονική τεκμηρίωση: «Έλα μωρέ 400 χρόνια σκλαβιάς ήταν αυτά, είμαστε τουρκόσποροι!» Αφού προσπεράσουμε την βεβαιότητα ορισμένων ότι στο πολυεθνικό οθωμανικό κράτος, οι τούρκοι έκαναν σεξ και οι έλληνες νηστεία, ας δούμε ψύχραιμα τι λέει η ιστορία: Κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, τα παιδομαζώματα, οι εξισλαμισμοί και τα τάγματα των γενιτσάρων μετέτρεψαν εκατομμύρια ελληνόπουλα σε μουσουλμάνους τούρκους. Οι απόγονοί τους σήμερα είναι τούρκοι πολίτες στα χαρτιά, όμως το αίμα τους είναι 100% ελληνικό.
Ποτέ φυσικά δεν έγιναν εξελληνισμοί τούρκων, παρά μόνο εκτουρκισμοί ελληνών και μάλιστα σε ευρύτατη κλίμακα. Αυτό αποδεικνύει ψύχραιμα και επιστημονικά ότι οι έλληνες δεν είμαστε τουρκόσποροι, αλλά ότι απέναντι ένα μεγάλο ποσοστό τούρκων έχει ελληνικές ρίζες. Κλείνω, προτρέποντας όσους πιστεύουν ότι είμαστε τουρκόσποροι να ανοίξουν την εγκυκλοπαίδειά τους (ή έστω να γκουγκλάρουν) και να διαβάσουν την ιστορία του Ιμπραήμ Εντέμ Πασά, ενός ελληνόπουλου από την Βέσσα της Χίου που σώθηκε από τη σφαγή του 1822, εξισλαμίστηκε και έφτασε μέχρι μεγάλος βεζίρης της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αλήθεια οι απόγονοι του σήμερα τι αίμα έχουν;

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ