3.9.2021 13:51

Ο στρατηγός, η αθερίνα και ο Μουτζούρης

Περισσεύει βέβαια θα μου πείτε ο σχολιασμός τη στιγμή που η Ελλάδα αποχαιρετά τον μέγιστο Μίκη Θεοδωράκη αλλά και η επικαιρότητα είναι επικαιρότητα.

Τις τελευταίες ώρες η είδηση ότι ο Αλκιβιάδης Στεφανής που πρόσφατα είδε την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση για χάρη του Νίκου Χαρδαλιά, θα κατέβει ως υποψήφιος περιφερειάρχης με τη στήριξη της Ν.Δ. στο Βόρειο Αιγαίο, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Σχολιάζουν μάλιστα τα δημοσιεύματα ότι θα κατέλθει ως αντίπαλο δέος του νυν Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, αφού η Κυβέρνηση, συνεχίζει να είναι πικραμένη από το περιβόητο «να κι αν είναι οργισμένος ο Πρωθυπουργός, να κι αν δεν είναι».

Αναρωτιέμαι αν εκεί στη Νέα Δημοκρατία, έχουν τελικά αίσθηση τι πραγματικά συμβαίνει στη Χίο και στο Βόρειο Αιγαίο.

Αντίπαλος του Κώστα Μουτζούρη ποιος;

  • Ο άνθρωπος που ήρθε στη Χίο (στις Καρυές), προανήγγειλε υπερδομές της τάξεως των 5.000 μεταναστών στη Χίο, θεωρώντας μάλιστα ότι αυτή του η εξαγγελία συνάδει με τη βούληση των κατοίκων του νησιού;
  • Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το πλωτό φράγμα στο Αιγαίο σκορπίζοντας κύματα γέλωτος στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου;
  • Ο άνθρωπος που παρουσίασε κι έβαλε τις βάσεις του κυβερνητικού σχεδιασμού, ανοίγοντας τις μετέπειτα ορέξεις του δικού μας παιδιού, εδώ στη Χίο, για δομή στο Θόλος, θεωρώντας ότι η τοποθεσία είναι εκτός αστικού ιστού (γέλασαν και τα καβουράκια του Θόλους που λέει και ο Ξενάκης);
  • Ο άνθρωπος που παρασκηνιακά, έβγαινε στη σέντρα όχι από την αντιπολίτευση αλλά από τα στελέχη της Ν.Δ. και το πολύ στενό περιβάλλον του νυν Υπ. Μετανάστευσης;
  • Στην τελική, αντίπαλος του χ, ψ, ω Μουτζούρη ποιος; Αυτός που σχεδίασε και στήριξε με σθένος, όχι απλά δομές, αλλά ΥΠΕΡΔΟΜΕΣ, πάνω στα νησιά του Βορείου Αιγαίου;

Ας ανοίξουν τα μάτια εκεί στη Ν.Δ., ας συντονιστούν με τον σφυγμό της κοινωνίας, ας ακούσουν τα στελέχη τους στη βάση και τότε θα αντιληφθούν γιατί οι επικοινωνιακές φιέστες (ναι τέτοιες είχαμε κι εδώ στη Χίο, όπου η μισή κυβέρνηση ήρθε ένα καλοκαιρινό μεσημέρι να χειροκροτήσει δημοτική αρχή και Μηταράκη), δεν έχουν κανένα πραγματικό αντίκρισμα.

Αν θέλουν να έχουν μέλλον και λόγο στην Περιφέρεια και στη Χίο, ας ακούσουν τη βάση, γιατί αλλιώς το μόνο σίγουρο είναι ότι, αφενός ο στρατηγός θα έχει την τύχη της Καλογήρου και θα αναζητούν μετά θέση Γ.Γ. σε κάποιο Υπουργείο, αφετέρου, θα καταλάβουν ότι κάτι τέτοιες περιπτώσεις ο Μουτζούρης τις έχει για αθερίνα στο ούζο του.

Αθερίνα σαν αυτή που πιάστηκε στο πλωτό φράγμα…!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ