16.1.2013 15:02

Ο πατριωτισμός δεν είναι λόγια

 Τα δημοσιονομικά των Η.Π.Α στον γκρεμό. Μέρες τώρα Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούσαν ως κυβέρνηση και αντιπολίτευση να βρουν διέξοδο και βρήκαν, δεχόμενοι αμοιβαίες υποχωρήσεις, για την σωτηρία της οικονομίας και της χώρας τους. Η Γερμανία βρέθηκε το 1997 οικονομικά  στα όρια της κατάρρευσης και γνωρίζω πως τα δυο μεγάλα κόμματα, παρά τις μεγάλες ιδεολογικές αποκλίσεις τους, μπροστά στον κίνδυνο δημιούργησαν την «μεγάλη συμμαχία» συγκυβερνώντας επί μια 8ετια για την σωτηρία της πατρίδας τους.

 Πατριωτική στάση από πολιτικούς και κόμματα που πάνω και πριν απ όλα θέτουν το Εθνικό Συμφέρον, προς όφελος της πατρίδας και του λαού τους.

 Στην Ελλάδα μας απογοήτευση, θλίψη, στενοχώρια και αδικία. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης στα πλαίσια της σωτηρίας της χώρας, δέχθηκαν αναγκαία και αναπόφευκτα όρους σκληρής λιτότητας για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που φέρει την μικρότερη ευθύνη για την κατάντια μας και ξέχασαν στο όνομα της κυβερνητικής συνοχής, το πάγιο και διαχρονικό αίτημα του λαού για απόδοση ευθυνών και τιμωρία των ενόχων που μας έφθασαν εδώ, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της Ν. Δημοκρατίας.

 Τσίπρας, Καμμένος, Μιχαλολιάκος, και Παπαρήγα κάνουν ότι μπορούν για να ρίξουν την κυβέρνηση και να διχάσουν τον λαό, γνωρίζοντας ότι τα σκληρά μέτρα είναι μονόδρομος με άδεια ταμεία και υποσχόμενοι παροχές που είναι αδύνατον στις οικονομικές συγκυρίες να υλοποιηθούν, πιστεύοντας ανόητα πως σε μια υπό κατάρρευση χώρα μπορείς να εφαρμόσεις πολιτικές ευμάρειας.

 Κύριε Πρωθυπουργέ πρέπει να θέσετε ως προϋπόθεση της συνέχειας της συγκυβέρνησης τον ενδελεχή και απρόσκοπτο έλεγχο μέσω Εισαγγελέων, για το πώς φθάσαμε εδώ και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι όπως είχατε προεκλογικά εξαγγείλει και να τιμωρηθούν, ικανοποιώντας ένα παλλαϊκό αίτημα. Αλλιώς είναι προφανές ότι συγκαλύπτετε και ενόχους της δικής σας παράταξης.

 Κύριε Τσίπρα θέσετε ως όρο συνεργασίας τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων που μας έφεραν εδώ και βοηθήστε με προτάσεις ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες στην σωτηρία της πατρίδας. Αλλιώς είναι πασιφανές ότι δημαγωγείτε και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η εξουσία.

 Αυτό περιμένει ο κόσμος από όλους εσάς, αν δεν θέλετε να σας γράψει η ιστορία ως πατριώτες της δεκάρας και ως πολιτικούς της διαφθοράς και της μίζας. Αυτό θέτει ως κριτήριο για να μπορέσει να αντέξει και να προσπαθήσει να συμβάλει με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων που του απέμειναν και τον εναπομείναντα πενιχρό οβολό του, στερώντας τον από την οικογένεια του για την πατρίδα.

 Αν δεν το πράξετε επιβεβαιώνετε πλέον αυτό που πιστεύουν πολλοί και είχα γράψει σε προηγούμενο άρθρο μου. « το διαχειριστικό σύστημα της μεταπολίτευσης έχει ξεγυμνωθεί σε όλα του τα αντίτυπα. Διότι αυτό το σύστημα, όπως το δηλητήριο, έχει μολύνει όλο το πολιτικό φάσμα, από την Δεξιά μέχρι την Αριστερά».

 Αυτή η «μόλυνση» ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, τείνει να εξελιχθεί σε σηψαιμία, σε γάγγραινα ολόκληρου του κοινωνικού ιστού, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό ή τον θάνατο.

 Η επιλογή ανήκει σ εσάς, ο προβληματισμός και η υπεύθυνη σκέψη και στάση είναι απαραίτητα σ εμάς.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν 2 ημέρες

SUPER FALL OFFERS στα Entos