19.4.2013 13:43

Ο χρόνος δικαιώνει

 Πέρυσι τέτοια εποχή δημιουργήθηκε θέμα που απασχόλησε και τον τοπικό Τύπο στην περιοχή του Καρφά, με την εναπόθεση άμμου εκσκαφής από εργασίες επέκτασης ξενοδοχειακής μονάδας του Ομίλου Φεγγουδάκη, στη θέση «κόκκινος βράχος». Αυτή η δράση έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Χίου, της Περιφερειακής Ενότητας και του Συλλόγου «Φίλοι του Καρφά», που επιθυμούν - και πολύ καλά κάνουν- να μην απομακρύνεται η άμμος από την περιοχή, που γι αυτό το λόγο έχει καταστεί το τουριστικό θέρετρο του νησιού.
Κάποιος κακοπροαίρετος τηλεφώνησε στις αρμόδιες αρχές ότι εναποθέτονται «μπάζα» στην παραλία, κι εκείνες, εφαρμόζοντας τον αναχρονιστικό νόμο που διέπει αυτές τις δράσεις, άσκησαν στον Όμιλο και τους επιβλέποντες ποινική δίωξη, απ’ τη οποία αθωώθηκαν και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 9,500 €. Δεν θα σχολιάσουμε παραπάνω, θα κάνουμε όμως επίκληση του Ισσοκράτειου πως «ένας νόμος είναι καλός, όταν η εφαρμογή του ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κράτους».
Το αποτέλεσμα της εναπόθεσης «μπαζών» στη συγκεκριμένη περιοχή σας αποστέλλουμε σήμερα με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την 12-04-2013 και παρουσιάζουν τις νησίδες άμμου που σχηματίσθηκαν στη θάλασσα.
Επειδή ως επιχειρηματικός Όμιλος που επενδύει στο νησί σεβόμαστε και μας ενδιαφέρει η γνώμη της τοπικής μας κοινωνίας, θα αναφερθούμε και στο πρόσφατο θέμα του γκρεμίσματος του κτηρίου που στέγαζε επί σειρά ετών την πιτσαρία στην περιοχή «Μπέλλα Βίστα», όπου στοχευμένα κάποιοι μας ενέπλεξαν με διάφορα σχόλια διαδικτυακά και μέσω των τοπικών Μ.Μ.Ε. Σε αυτούς που «διέγνωσαν» πελατειακές σχέσεις μεταξύ δημάρχου Χίου και Ομίλου Φεγγουδάκη και σ’ εκείνους που θεωρούν ηθικό την είσπραξη ενοικίων από το Δήμο από παράνομα και αυθαίρετα κτίσματα, απαντούμε κατηγορηματικά ότι πελατειακές σχέσεις σε θέματα νομιμότητας, ηθικής και έντιμης επιχειρηματικότητας για τον Όμιλο Φεγγουδάκη δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Οι μόνες πελατειακές σχέσεις που επιδιώκουμε και μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση, είναι αυτές που έχουν σχέση με τους πελάτες μας των ξενοδοχείων για την ευχάριστη διαμονή και εξυπηρέτηση τους, η διαρκής προσπάθεια μας για προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών στο νησί μας, καθώς και η διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας που προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία μέσω των επενδύσεων του ιδιοκτήτη του Ομίλου.
Χώρο παρκαρίσματος η μονάδα «Ελληνικό Κάστρο» διαθέτει σε οικόπεδο που αγοράσθηκε πριν αρκετά χρόνια και δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα, αφού υπήρχε συνεργασία μεταξύ του επιχειρηματία που ενοικίαζε τον χώρο της πιτσαρίας και του Ομίλου.
Προς αποφυγή λοιπόν παρεξηγήσεων και διαστρέβλωσης της αλήθειας, ο Όμιλος Ξενοδοχείων Φεγγουδάκη δηλώνει και δημόσια με την ευκαιρία, πως είναι υπέρ της ανάπλασης της περιοχής βάσει σχεδίου που θα εκπονήσει ο Δήμος και επιπλέον θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης ενεργά σε όποια συνέργεια του ζητηθεί θεσμικά.
Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους πού έχουμε φτάσει με τέτοια νοοτροπία και τι θα παραδώσουμε στη νέα γενιά.
Aς σταματήσουμε επιτέλους να ενοχοποιούμε για ό,τι στραβό συμβαίνει την επιχειρηματικότητα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ