29.10.2012 11:30

Το νόημα της 28ης Οκτωβρίου

 
"Το ηρωικό «όχι» που αναφώνησε η Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου 1940, μας καλεί να αναζητήσουμε, υπό τις σημερινές συνθήκες, τη γόνιμη αναλογία.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, απευθυνόμενος στους αξιωματικούς της φρουράς Θεσσαλονίκης είπε:
«Τα ιστορικά γεγονότα μας διδάσκουν ότι η αγάπη για την πατρίδα δεν είναι αρκετό να εκδηλώνεται μονάχα στα πεδία των μαχών. Πρέπει να εκδηλώνεται και στην καθημερινή μας ζωή με την καθημερινή προσφορά μας ως υπεύθυνων πολιτών. Για να μην χάνουμε στην ειρήνη, ό,τι κερδίζουμε στον πόλεμο»
Οι Έλληνες καλούμαστε:

  •  Να διαφυλάξουμε τη μεγαλύτερη κατάκτηση της πρόσφατης ιστορίας μας.
  •  Να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ενωμένη Ευρώπη, αναλαμβάνοντας ο καθένας μας την ευθύνη που του αναλογεί.
  •  Να κατανοήσουμε τους όρους λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας και της διεθνούς συνεργασίας.
  •  Να πιστέψουμε στην αξία της οργάνωσης, του προγράμματος, του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, των μεταρρυθμίσεων παντού, στην εκπαίδευση, τη δημόσια διοίκηση, την αυτοδιοίκηση, την υγεία, την ίδια τη νοοτροπία μας.
  •  Να απομακρύνουμε τους πειρασμούς του εφήμερου, ευκαιριακού.

Οι νικητές του σύγχρονου οικονομικού πολέμου θα προέλθουν από αυτό το στρατόπεδο: της συλλογικής, πειθαρχημένης και σκληρής δουλειάς. Άλλωστε την ιστορική μας πορεία ποτέ δεν την κατεύθυνε η απραξία, η παθητικότητα, ο ατομισμός.
Αυτό είναι και το μήνυμα εθνικής ευθύνης στις κρίσιμες στιγμές: Η νίκη επί του κακού μας εαυτού, η υπέρβαση του ατομισμού, η ενότητα.
Αυτό τον αγώνα πρέπει να δώσουμε σήμερα με όλες τις δυνάμεις μας. Με χαλύβδινη Πίστη και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον".

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ