30.7.2015 14:16

Μία απάντηση στην Π.Ε. Χίου

Σχετικά με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου με την επιδότηση ιατρείων του Νομού Χίου βάσει σχετικής απόφασης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και την αναφορά: "Ο συμπολίτης ιατρός κ. Αδ. Σκούφαλος αποδίδει τη μη συμπερίληψη των εν λόγω περιοχών σε πρόσφατη Προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας, πράγμα ανακριβές" λυπάμαι  αλλά το ίδιο το Υπουργείο Υγείας τους διαψεύδει.

 

Στις 23/7 ανακοινώθηκε η προκήρυξη για θέσεις αγροτικών ιατρείων ανά την Ελλάδα. Αν και αναφέρεται η απόφαση της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να επιδοτήσει κάποια άγονα ιατρεία τα οποία σημειώνονται με αστερίσκο (*), παρατήρησα ότι κανένα από τα ιατρεία της Χίου (ανάμεσά τους Ψαρών, Βολισσού, Κουρουνίων και Καρδαμύλων) δεν έφερε τη σχετική ένδειξη με τον αστερίσκο, άρα δεν θεωρούνταν επιδοτούμενα.

Αμέσως κοινοποίησα σχετική επιστολή στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέροντας την παράλειψη.

Χαίρομαι που ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κος Κάρματζης (ίσως με αφορμή τη δική μου επισήμανση) με επιστολή του στον υπουργό υγείας στις 27/7 επισημαίνει την παράλειψη, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Ωστόσο κατά τρόπο πλήρως ανεξήγητο στην από 23/7/2015 (Α2γ/Γ.Π. οικ. 55879)  Προκήρυξη του Αν. Υπουργού κ. Α. Ξανθού δεν επισημαίνονται με τον δέοντα τρόπο (αστερίσκο) οι προβληματικές κατάλληλες για επιδότηση περιοχές του Νομού μας.»

http://www.politischios.gr/politiki/analabete-tis-eythynes-sas

 

Το Υπουργείο Υγείας  με ανακοίνωσή του στις 29/7 με τίτλο «Ανακοίνωση διόρθωσης σφάλματος στην προκήρυξη»   αναφέρει: «Σας γνωρίζουµε ότι έχει τεθεί αστερίσκος (*) στα παρακάτω Π.Ε.∆.Υ. – Π.Ι. της τρέχουσας προκήρυξής µας, επειδή εκ παραδροµής είχε παραλειφθεί» και το μόνο ιατρείο στο νομό Χίου που περιλήφθηκε στη διόρθωση είναι αυτό των Ψαρρών! Επομένως τα ιατρεία Βολισσού, Κουρουνίων και Καρδαμύλων παραμένουν (βάσει της διόρθωσης του Υπουργείου) μη επιδοτούμενα παρά την ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου! Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει τη σχετική ανακοίνωση διόρθωσης του υπουργείου στο ακόλουθο σύνδεσμο http://www.moh.gov.gr/articles/newspaper/proslhpseis-diorismoi/c118-agrotikoi-iatroi/3393-prokhryksh-kenwn-kai-kenoymenwn-thesewn-genikwn-nosokomeiwn-kentrwn-ygeias-pedy?fdl=8352 και στο συνημμένο αρχείο.

Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αλλά προφανώς υπάρχει κάποιο σημαντικό έλλειμμα συνεννόησης και επικοινωνίας μεταξύ αυτής και του Υπουργείου Υγείας. Προσδοκούμε λοιπόν σε νεότερη ενημέρωση του υπουργείου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και νεότερη διόρθωση σφάλματος  ώστε να περιληφθούν στα επιδοτούμενα ιατρεία κι αυτά της Βολισσού, Κουρουνίων και Καρδαμύλων ώστε να ενημερώνονται σχετικά οι υποψήφιοι γιατροί.

 

Μέχρι τότε όμως θα είναι μάλλον αργά, οι υποψήφιοι γιατροί θα έχουν κάνει τις επιλογές τους.

 

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ