27.7.2015 11:17

«Αναλάβετε τις ευθύνες σας»

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΧΡ. ΚΑΠΙΡΗ

Έστω και μετά από το τραγικό περιστατικό με τον χαμό του 61χρονου Χρ. Καπίρη, ο τόπος προσπαθεί να συμμαζέψει τα κομμάτια του και να δώσει ακόμη μια προσπάθεια για να ενεργοποιηθεί η Πολιτεία στο κρίσιμο ζήτημα της υγειονομικής θωράκισης της ακριτικής Χίου και συγκεκριμένα της Αμανής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης πετάει το γάντι των ευθυνών στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας από τον υπουργό Παν. Κουρουμπλή να αναλάβει εκ μέρους του υπουργείου τις ευθύνες που αναλογούν και παράλληλα να δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας του Πολυδύναμου Ιατρείου που χαρακτηρίζεται έτσι, όπως ισχυρίζεται και ο κ. Κάρμαντζης, μόνο κατ’ όνομα.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,  

Η πρόσφατη (24/7/2015) αιφνίδια απώλεια συμπολίτη μας στον οικισμό Βολισσού ενώ δεν υπήρχε εφημερεύων ιατρός στην ευρύτερη  περιοχή έφερε στο φως με τρόπο, δυστυχώς, τραγικό την απόλυτη ανεπάρκεια στη στελέχωση του κατ’ όνομα Πολυδύναμου Ιατρείου Βολισσού.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των πολιτών, των τοπικών φορέων, τις συχνές αναφορές του τοπικού τύπου, η υγειονομική κάλυψη της Βορειοδυτικής Χίου αποδεικνύεται από ελλιπής έως ανύπαρκτη με επαναλαμβανόμενα τραγικά περιστατικά τα οποία δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και αγανάκτησης σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.  

Αυτή την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας η οποία απαιτεί πλέον άμεσες λύσεις στο πρόβλημα μεταφέρω με την παρούσα επιστολή μου.  

Η συνδρομή των τοπικών φορέων δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να υποκαταστήσει τις ευθύνες της Πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας συγκεκριμένα.

Πρόσφατα, από τις 2/4/2015 μετά από εισήγηση της κ. Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, η Περιφέρειά μας αποφάσισε να επιδοτεί με 500€/μήνα για διαμονή-διατροφή, τους ιατρούς που υπηρετούν σε απομακρυσμένες και προβληματικές περιοχές ως πρόσθετο κίνητρο. Ωστόσο κατά τρόπο πλήρως ανεξήγητο στην από 23/7/2015 (Α2γ/Γ.Π. οικ. 55879)  Προκήρυξη του Αν. Υπουργού κ. Α. Ξανθού δεν επισημαίνονται με τον δέοντα τρόπο (αστερίσκο) οι προβληματικές κατάλληλες για επιδότηση περιοχές του Νομού μας.

Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε ότι η προστασία του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, έχει ολοκληρωτική και απόλυτη προτεραιότητα. Είναι απαίτηση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας του ακριτικού μας νησιού την οποία απολύτως συμμερίζομαι, να δοθεί άμεση λύση από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας ώστε να μην θρηνήσουμε ανάλογα τραγικά περιστατικά στο μέλλον».

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ