23.5.2013 10:44

Κρείττον το σιγάν κ. Ντούπη

Πληροφορούμαι τελευταία ότι η αφεντιά μου, έχω προκαλέσει την αντίδραση, ίσως και τη μήνιν του διοικητή της Τροχαίας κ. Ντούπη. Αρνούμαι να πιστέψω ότι έχω συμβάλλει δια των γραπτών μου υπομνήσεων στην αναστάτωση μιας υπηρεσίας που μόνο στόχο έχει την εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία της πόλης. Εξάλλου, είναι γνωστή σε κάθε δημότη ξεχωριστά η εκτίμηση του προς την παραπάνω υπηρεσία, τις προσπάθειες της και φυσικά την αποτελεσματικότητα της.
Δεν ξέρω γιατί ο προϊστάμενος της Τροχαίας θεωρεί ότι τον αδικώ. Και δεν ξέρω που; Φαντάζομαι ότι για να είναι προϊστάμενος στην υπηρεσία, η Αστυνομία έχει κρίνει ότι διαθέτει και τα προσόντα και εκείνη την αντίληψη των χιλίων αντανακλαστικών που απαιτεί το λιγότερο η νευραλγική θέση. Επομένως για να τον εφησυχάσω, δεν έχω πρόθεση να του πάρω την καρέκλα τα επόμενα 50 χρόνια. Αυτό είναι βέβαιο.
Ας πάμε όμως σε κάτι πιο πρακτικό για να διαπιστώσουμε που μπορεί να “ενοχλείται” ο προϊστάμενος της Τροχαίας.
Από ότι μου μεταφέρθηκε, διότι επικοινωνία δεν είχα με τον κ. Ντούπη (στο διανομέα που του πάει την εφημερίδα κάθε μέρα τα είπε) έχει ενοχληθεί σφόδρα για το γεγονός ότι υποστηρίζω πως η Τροχαία δεν κάνει καλά τη δουλειά της και αφήνω αιχμές για τα μηχανάκια που κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες, για τα δίκυκλα που κάνουν σούζες και προκαλούν επιδείξεις και άλλα διάφορα και γνωστά.
Για να τον ανακουφίσω από το βάρος τον πληροφορώ ότι ακόμη και τούτη την ώρα που διαβάζετε τις γραμμές αυτές, στην πόλη κυκλοφορούν δεκάδες μηχανάκια που κάνουν σούζες, άλλα τόσα που δεν έχουν πινακίδα, άλλα τόσα που παραβιάζουν φανάρια, άλλα τόσα που προκαλούν θόρυβο και ούτω καθεξίς.
Δεν κατηγόρησα τον κ. Ντούπη πουθενά επομένως. Την αλήθεια είπα και συνεχίζω να την υποστηρίζω.
Η πόλη έχει αστυνόμευση. Η πόλη διαθέτει και Τροχαία. Ο προϊστάμενός της όμως είναι εκείνος που θα ορίσει πως θα καταπολεμηθεί ή θα ελεγχθεί ή θα παταχθεί το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο από όσα παραδείγματα αναφέρω. Αυτό φαντάζομαι ότι δεν είναι δουλειά της μιας μέρας. Είναι μια στρατηγική κατεύθυνση που ενδεχόμενα υπερνικά τις όποιες αγαθές προθέσεις υπάρχουν.
Ο κ. Ντούπης για παράδειγμα δήλωσε ότι θα υπάρχουν αστυνόμοι με πολιτικά στα φανάρια για να ελέγχουν τους παραβάτες. Ακούσατε να έγινε κάτι; Ο κ. Ντούπης για παράδειγμα έχει την ευθύνη να δει από που ξεκινούν και που καταλήγουν όλα εκείνα τα δίκυκλα χωρίς πινακίδα που διαπερνούν και κοσμούν με την παρουσία τους την προκυμαία. Και λέω προκυμαία εις γνώσην μου ότι την ευθύνη την έχει το Λιμεναρχείο. Αλλά τα μηχανάκια αυτά δεν ξεκινούν και δεν καταλήγουν στην προκυμαία. Από κάπου άλλου πάνε και κάπου άλλου καταλήγουν. Είδατε να αλλάξει τίποτα;
Αντιθέτως, καθημερινά θα ακούσεις ότι έγραψαν τον τάδε οδηγό για κράνος, τον άλλο για ασφάλεια και τον παράλλο γιατί δεν είχε μαζί του το δίπλωμα. Αυτά είναι εύκολα και γνωστά. Μπλόκο… σε πιάσαμε!
Αμ δεν σας θέλουμε σε αυτά μόνο κ. Ντούπη… Σας θέλουμε και στα άλλα. Εξάτμιση, σούζα, πινακίδα, έγγραφα… Αυτά μπορείτε να τα καταπολεμήσετε; Άμα το κάνετε, θα δείξουμε κατανόηση και στην προσπάθεια σας να αυξήσετε τα έσοδα του κράτους από τις 350άρες κλήσεις που η Τροχαία μοιράζει αφιδώς… Έτσι είναι…

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ