12.8.2014 18:51

Το κουτί της Πανδώρας

Η κρίση αξιών της παιδείας – πολιτισμού και ήθους – που επικρατεί τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στην πατρίδα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη, με προτίμηση στα « φτηνά είδωλα», χαλκεύει κάθε είδους ψυχική και πνευματική ανάταση πολιτισμού.

Τα τελευταία χρόνια από «το κουτί της Πανδώρας» βγήκαν κάθε είδους Ανθελληνικές ιδέες , που δείχνουν την βαθειά ηθική κρίση που περνά ο κόσμος .

Αυτό χαρακτηρίζεται σαν ένας ανεπίτρεπτος βιασμός στην αλήθεια ,μια καταπάτηση και παραχάραξη της ιστορίας μας, με χάρτινα ντοκουμέντα.

Αφορμή ου παρόντος σημειώματος, ήταν η στήλη του δημοσιογράφου κ. Ν. Γεωργούλη  (25/8εφ. Πολίτης)  που μας αφύπνισε με το άρθρο του : «Προκαλεί, άρα έχει δύναμη» εννοώντας το Ομηρικό ζήτημα.

Τον συγχαίρω από καρδιάς για την ενημέρωση αυτής της ανιστόριτης παρέμβασης του καθηγητού Α. d’Αngour που έδωσε στο BBC, για την ανυπαρξία του Ομήρου.

Η πρόθεσή του είναι φανερή, η υποβίβασης της Ομηρικής υπάρξεως και των ελληνικών αξιών. Η αλήθεια βέβαια ενοχλεί και πονεί.

Γιατί ο Όμηρος εχάραξε τους ορίζοντες  της παγκόσμιας παιδείας – που την πήραν σαν κληρονομιά οι Ευρωπαίοι, σαν βάση του Δυτικού πολιτισμού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ