12.3.2012 11:07

Κοινωνική συμμαχία ή πολιτική αθυροστομία

Αυτές τις μέρες συνεχίζεται η πολιτική ύβρις ενάντια στους Έλληνες με την έναρξη της άτυπης προεκλογικής εκστρατείας, από τα μέλη της ανίερης συμμαχίας της κυβέρνησης Παπαδήμου. Τις τελευταίες ώρες οι ανάλγητοι πολιτικοί της τρόικας συνεχίζουμε να θεωρούν τους ανέργους, μισθωτούς, ναυτικούς, μητέρες παιδιών, και ανθρώπους της τρίτης ηλικίας αδύναμους να επιλέξουν το μέλλον τους αφού θεωρούν σίγουρο ότι θα διατηρηθεί η πολιτική τους πρωτοκαθεδρία.
Είναι αδύνατον να καταλάβει πλέον κανείς τι χωρίζει ως κόμματα το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, η επιτυχής σύμφωνα με τα πολιτικά στελέχη τους νέα δανειακή σύμβαση, το κούρεμα, το νέο μνημόνιο ή η επιθυμία των αρχηγών τους να οριστούν νέοι σωτήρες της χώρας. Αυτοί οι οποίοι συγκυβερνούν στους προεκλογικούς τους ουσιαστικά πλέον λόγους τους, ισχυρίζονται ότι μας καταλαβαίνουν, μας συμπονούν, μας σώζουν για πολλοστή φορά και ζητούν να τους εμπιστευτούμε. Είναι δυνατόν να γίνει αυτό όταν γνωρίζουμε τις παλινωδίες τους, όταν ζητούν συγνώμη για τα πάθη μας που εσκεμμένα προκαλούν. Δεν είναι υβριστικό να μας λένε ότι δεν πρόκειται να θιγούν περισσότερο τα εισοδήματα μας όταν έχουν ψηφίσει άρθρα και παραγράφους που ρητά λένε πότε και πως θα γίνουν, δεν μας κοροϊδεύουν όταν έλεγαν ότι θα διατηρήσουν την αυτονομία του Οίκου Ναύτου, δεν μας τα «έφαγαν» τελικά τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.
Το μεγάλο διακύβευμα των επόμενων εκλογών δεν είναι τίποτα άλλο από το αν θα αποδεκτούμε την συνέχιση αυτής της λανθασμένης πολιτικής, της ανέχειας, της διατάραξης της κοινωνικής συνοχής, ή όχι. Το δίλημμα των εκλογών που έρχονται είναι αν δεχόμαστε ή όχι την παρουσία όλων αυτών των πολιτικών αντρών που στην διάρκεια της μεταπολίτευσης καθοδήγησαν την Ελληνική κοινωνία στην ολοκληρωτική απορύθμιση του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της χώρας, που θα συνεχίσουν αυτό τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, της απορύθμισης εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Κοινωνική συμμαχία λοιπόν ώστε όλοι εμείς Έλληνες να μη δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο μεταπολιτευτικό κατεστημένο αλλά σε μία νέα μεταπολιτευτική γενιά που να δίνει ταυτόχρονα λύσεις στα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ