4.2.2013 11:51

Κατεβάστε τουλάχιστον τις ταμπέλες του Πανεπιστημίου από τα Ταμπάκικα....

Ανακοινώθηκε λοιπόν το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και ενώ με εκατοντάδες ανακοινώσεις  η διοίκηση του πανεπιστήμιου είχε πείσει τους πάντες ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα μείνει αλώβητο, έρχεται η ανακοίνωση του σχεδίου να βγάλει ψεύτες τους διοικούντες του ιδρύματος.
Μελετώντας κάποιος το σχέδιο παρατηρεί ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο μεγαλύτερο μέρος των τμημάτων του Πανεπιστήμιου, υπήρξαν συγχωνεύσεις σε Χίο και Σάμο μόνο.   Πάμε στο «κουλό» που έγινε στην Χίο το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (ΤΜΟΔ), που είναι μια πολυτεχνική σχολή και πενταετούς φοίτησης, συγχωνεύτηκε με το Τμήμα Διοίκησης τετραετούς φοίτησης,  που ανήκει περισσότερο στις  κοινωνικές επιστήμες.
Μέχρι πρότινος οι παπαγάλοι του σχεδίου μας διατυμπάνιζαν ότι το ΤΜΟΔ είναι Τμήμα χωρίς κάποιο γνωστικό αντικείμενο και έρχονται τώρα και το συγχωνεύουν και κανείς δεν ξέρει τι δικαιώματα θα έχουν οι φοιτητές που θα βγαίνουν από το Τμήμα αυτό.                                  
Το τελικό χτύπημα ήταν και η οριστική κατάργηση του Τμήματος Τουρισμού που είχε ιδρυθεί στα χαρτιά στο νησί μας. Μα γιατί κύριοι τέτοια έκπληξη για  την απώλεια του συγκεκριμένου Τμήματος; Η δικιά σας ανεύθυνη πολιτική που ασκείται χρόνια τώρα έφερε το αποτέλεσμα αυτό. Το κύριο πρόβλημα ήταν η μη εξεύρεση στέγης για να στεγαστεί το Τμήμα, κανείς δεν αξιώθηκε να βρει κάποιο κτήριο, την ίδια ώρα που οι ταμπέλες του Πανεπιστήμιου Αιγαίου κοσμούν τα κτήρια στην οδό Καλουτά (Ταμπάκικα), όπου δωρίστηκαν για να στεγαστεί μια Πανεπιστημιούπολη, κάποιοι βιάστηκαν αν πανηγυρίσουν για τις δωρεές αυτές, κανένας δεν μπήκε στο κόπο να φτιάξει ένα από τα κτήρια και να στεγαστεί   το Τμήμα. Και αν ρωτήσει κάποιος με τι λεφτά, τόσα εκατομμύρια ευρώ υπάρχουν σε προγράμματα δεν μπορεί να μην τα βρίσκατε.
ΑΠΛΑ αδιαφορήσατε. Οπότε σταματήστε τα κροκοδείλια δάκρυα. Αν σέβεστε έστω και λίγο τον Χιώτη και την Χιώτισσα ξηλώστε τις άχρηστες πια ταμπέλες από τα κτήρια.
Αφήστε κάτω τα μικροπολιτικά παιχνίδια και ξυπνήστε. Η διαρροή φοιτητών αναμένεται γύρω στο 60% (σύμφωνα με τον πρόεδρο του φοιτητικού συλλόγου του ΤΜΟΔ). Θα φύγουν από την Χίο εάν περάσει η συγχώνευση του τμήματος.
Τόσα χρόνια κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τους φοιτητές και το ξέρει ο καθένας, τώρα είναι όμως ώρα να βοηθήσουμε το νησί μας. Κάθε χρόνο οι δραστηριότητες του Πανεπιστήμιου Αιγαίου αφήνουν στην Χίο 12.000.000 ευρώ. Ας αναλογιστούμε τι θα γίνει εάν τα μισά περίπου δεν έρχονται στο νησί σε καιρούς δύσκολους.  Ώρα για πειράματα δεν έχουμε.
Όλοι μαζί Πανεπιστημιακοί-φοιτητές και κοινωνία ας διεκδικήσουμε τόσο το Τμήμα Τουρισμού όσο και την ακεραιότητα της πανεπιστημιακής μονάδας του νησιού μας. Κάποιοι δεν έκαναν εξορθολογισμό  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά μικροπολιτικά συμφέροντα.
Ας δει κανείς το σχέδιο για το Πανεπιστήμιο Αιγαίο και θα καταλάβει.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ