26.3.2013 15:40

Και το παραμύθι συνεχίζεται…

Κάθε  χρόνο- τέτοια μέρα- προσπαθώ να ενημερώσω για το τι δεν έγινε και τι πρέπει να γίνει σωστά, για να έχουμε στις βρύσες μας αρκετό και πόσιμο νερό και να αρδεύονται τα περιβόλια και τα χωράφια με κατάλληλο νερό.

Επειδή απ’ ότι μαθαίνω αργότερα, το μόνο που  πετυχαίνω είναι η παραγωγή και εκτόξευση λάσπης από το σύστημα των αιρετών που δυστυχώς- μέχρι σήμερα- έχει επικρατήσει στη τοπική πολιτική σκηνή, αποφάσισα φέτος να  «πρωτοτυπήσω» βλέποντας ότι έχει  γίνει με τον παραμορφωτικό φακό της ονειρικής ουτοπίας και παραπληροφόρησης, ξεχνώντας προ στιγμή, ότι  έμαθα στο Πολυτεχνείο, στη  πιάτσα και την τοπική κοινωνία τα τελευταία 14 χρόνια, που ασχολήθηκα αρχικά με  τον ΟΜΑΣ Κάμπου και αργότερα  με λίγους φίλους με  το πρόβλημα της ποσοτικής και ποιοτικής ανεπάρκειας των νερών μας.

 

Βλέπω τον σκουπιδότο περίκλειστο με μικρό φράγμα επαναχρησιμοποίησης των στραγγισμάτων του, χωρίς σκουπίδια, με παχύ χώμα επάνω του δενδροφυτευμένο όπως  προβλέπεται και παιδική χαρά με παιδιά να παίζουν!!!

Βλέπω το φράγμα Κόρης Γεφύρι τελειωμένο, μαζί  και υδροβιότοπο, να αρδεύει τα περιβόλια του Κάμπου με βράχια προστασίας στην κάτω  (προς το Βαρβάσι πλευρά του, για παν …ενδεχόμενο όπως έχει κάνει ο πρόεδρος  της ΔΕΥΑΧ για το φράγμα Ψαρόπετρας.

Βλέπω το Φράγμα Ψαρόπετρας να δουλεύει όλο το  χρόνο παρά τις απαγορεύσεις του Υπουργείου Γεωργίας  μιας και κουμάντο κάνει η ΔΕΥΑΧ. Δηλαδή έχει τοποθετήσει ήδη τη σωλήνα για να πηγαίνει το νερό του φράγματος στο ταχυδιυλιστήριο και μετά στα σπίτια μας φροντίζοντας για την  υγεία μας.

Βλέπω το Φράγμα Φυρόλακα, να γεμίζει  και να ξεχειλίζει κάθε χρόνο (ΦΩΤΟ) σύμφωνα με όσα  με διαβεβαίωσε προχθές ο κ. Δήμαρχος και  το ταχυδιυλίστηριο να χτυπά τρελά νούμερα στον μετρητή του (αν υπάρχει).

Βλέπω το φράγμα στη σωστή θέση στο Σαραπειό με 5 εκατομμύρια κυβικά μέσα του με νερό πόσιμο ακόμη και για εξαγωγή.

 

Βλέπω  το μισοάδειο φράγμα Κατράρη- Καλαμωτής- να ξεχειλίζει κάθε χρόνο (Φωτο) , να αρδεύει τους γύρω κάμπους και να υδρεύει  τα χωριά της νότια Χίου, όπως πρόσφατα πρότεινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και ψηφίσθηκαν πιστώσεις για  πρόσθετα δίκτυα ύδρευσης.

Βλέπω τις πορτοκαλιές  του Κάμπου να σαπίζουν από τα πολλά νερά της ΔΕΥΑΧ, δηλαδή του φράγματος  Κόρης Γεφύρι και τα καθαρισμένα του βιολογικού.

Θα’ βλεπα κι άλλα πολλά αν δεν ξυπνούσα απότομα αλλά πρόφθασα να ιδώ  το πρωί του Σαββάτου, ένα κρουαζερόπλοιο έξω από λιμάνι, να περιμένει  υπομονετικά τον «Πελαγίτη» να φύγει για να βγάλει τους επισκέπτες  μας βιαστικά και μέχρις ότου έλθει  το επόμενο πλοίο της ακτοπλοΐας.

Να’ μαστε καλά να μας παραμυθιάζουν και  το λιμάνια μας ΑΔΕΙΟ , μαζί και καταστήματα  της προκυμαίας και της αγοράς.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ