17.7.2013 15:06

Και φέτος η «Ομηρική Ακαδημία» αγωνίζεται μοναχή

             Και το φετινό έργο και το πρόγραμμα της Ομηρικής Ακαδημίας  είναι σε όλους γνωστό.  Είναι γνωστό ότι στα 17 χρόνια της λειτουργίας της ένα πλήθος από επιστήμονες από απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη,  πολλοί των οποίων είναι Ελληνιστές, είναι διδάκτορες  της Ελληνικής γλώσσας, εξακτινώνουν τον αρχαίο πολιτισμό και τον τουρισμό της νεότερης ανυπόληπτης χώρας μας.  Είναι γνωστό ότι πολλοί από αυτούς  κάνουν μελέτες πάνω στον Όμηρο και μας μιλούν στο συνέδριο σε άπταιστα Ελληνικά. Είναι γνωστό ότι φοιτητές της Ομηρικής Ακαδημίας τώρα είναι καθηγητές στις χώρες τους με ότι αυτό συνεπάγεται. 

             Εν τούτοις κοινωνικοί συνδικαλιστικοί, εμπορικοί, εκπαιδευτικοί και άλλοι φορείς του νησιού έλαμψαν και πάλι  με την απουσία τους από το συνέδριο του νησιού.  Ποιοι είναι οι λόγοι της απουσίας αυτών που βλέπουν την επιχειρηματικότητα του νησιού να σβήνει με ότι αυτό συνεπάγεται; Ποιοι είναι αυτοί που   ενώ υπάρχουν τα πλήθη του παγκόσμιου τουρισμού ανέχονται να βλέπουν το νησί τους σαν γύφτισσα μαϊμού να αρπάζει στον αέρα τα Τούρκικα τουριστικά χαρτονομίσματα της ντροπής. Τα αρπάζει  από τους απαράλλαχτους  απογόνους αυτών που το μόνο  επίτευγμα στα γράμματα, στις τέχνες και τις επιστήμες στην ιστορία τους είναι μόνο γενοκτονίες  μια των οποίων σκόρπισε ρίγη φρίκης και αποτροπιασμού σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.  Πώς να ξεχάσει κάποιος όταν τα σύγχρονα δείγματα δείχνουν την διάθεση για συνέχιση της εγκληματικότητας;

            Και όμως σ’ αυτήν την εθνική προσπάθεια λάμπουν με την απουσία τους οι συνδικαλιστές που τώρα βρίσκονται υπό διωγμό, το εμπορικό επιμελητήριο και άλλοι φορείς για να αποδειχθεί ότι ζημιωνόμαστε ηθικά και υλικά με την ιδιοτέλεια, τον ωχαδερφισμό, τον ζαμανφουτισμό και την αδράνεια, ή όταν δεν έχουμε δημόσια προβολή ή οικονομικό όφελος, διαλέγετε και καταδικάζετε ότι νομίζετε εσείς. Είναι τότε που εκ του ασφαλούς από την όχθη του ποταμού για να δικαιολογηθούμε πετούμε πέτρες σ’  αυτούς που κολυμπούν στα βαθειά.

            Ο Θεός να ευλογεί το ίδρυμα ‘’Μαρία Τσάκος’’  που μας άνοιξε τις πόρτες του, ένας ακόμη φάρος πολιτισμού και πατριωτισμού στη κρίσιμη ώρα που κινδυνεύει η Πατρίδα και που η κοινωνία για να αντισταθεί πρέπει να γίνει πιο δυνατή.  Ο Θεός να δίνει κουράγιο στον Μητροπολίτη Χίου που ολόψυχα συμπαραστέκεται, καθώς και στο Ομήρειο πνευματικό κέντρο για την πολύπλευρη συμπαράσταση. Μακάρι σύντομα ο Δήμος Χίου βρει  χρήματα για να κτίσει το ανοιχτό  ‘’Διονυσιακό θέατρο στη Δασκαλόπετρα με παραστάσεις στα Ισπανικά στα Αγγλικά και σε άλλες γλώσσες. Ο Θεός να δίνει κουράγιο και στη γυναίκα με το μπαλωμένο κυριολεκτικά μανίκι που μένει σε χαμόσπιτο απέναντι από το Νοσοκομείο και σε γκαρσονιέρα σε υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας για το Τιτάνιο έργο της.

            Μακάρι να δώσει επιτυχίες στη στρατιωτική διοίκηση Χίου και στους κοινοβουλιακούς μας αντιπροσώπους για την παρουσία τους και τέλος μακάρι να δίνει φώτιση και αγαθά και σε όσους από εσάς  γυρίσατε την πλάτη στον τόπο σας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ