6.6.2013 17:09

Αν ήμουν στη θέση ... του Στέλιου Καμπούρη

…θα εξηγούσα στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί πάγωσε η πρόθεση διενέργειας θεματικών συνεδριάσεων. Ενώ υπήρχε διάχυτη η αισιοδοξία έπειτα από την πρώτη θεματική συνεδρίαση για την Αμανή ότι Στέλιος Καμπούρηςανοίγει οριστικά ο δρόμος για έναν πιο ενδελεχή διάλογο στο κορυφαίο συλλογικό όργανο του νομού, ενώ προαναγγέλθηκε η συνέχιση της διαδικασίας, σχεδόν τρεις μήνες μετά δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τις προθέσεις του προεδρείου.

Όσοι πιθανά θεωρούν ότι τέτοιου είδους συνεδριάσεις θα αποτελέσουν πανάκεια για τη λύση χρονιζόντων προβλημάτων κατατάσσονται στους υπεραισιόδοξους. Οι θεματικές συνεδριάσεις, χωρίς το άγχος της πίεσης από την πληθώρα των θεμάτων μιας ημερήσιας διάταξης, προσφέρουν σφαιρική γνώση στους καθήμενους στα δημοτικά έδρανα για υποθέσεις που μέχρι σήμερα επιδερμικά γνωρίζουν, καταθέτουν απόψεις που δεν θα ακούγονταν υπό άλλες συνθήκες στην αίθουσα και κυρίως εκπαιδεύουν το τοπικό πολιτικό προσωπικό σε διαδικασίες αναβαθμισμένου διαλόγου, κάτι στο οποίο παρουσιάζεται έντονη υστέρηση τα τελευταία χρόνια.

Αυτά τα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα των θεματικών συνεδριάσεων δεν πρέπει να τα υποβαθμίζουμε. Ούτε εμείς, ούτε το προεδρείο.

Για να φανεί συνεπής στις δικές του εξαγγελίες ο Στ. Καμπούρης πρέπει, σε συντονισμό με το υπόλοιπο προεδρείο, να καταρτίσει τη λίστα με τη θεματολογία των θεματικών συνεδριάσεων, να τη θέσει στην κρίση των επικεφαλής τω δημοτικών παρατάξεων και, ανακοινώνοντας την, να δώσει την κατάλληλη προθεσμία χρόνου στις διοικήσεις των δημοτικών φορέων, θέματα των οποίων επιλέγονται, να προετοιμαστούν κατάλληλα. Γιατί, αν δεχτούμε ότι η μισή επιτυχία βρίσκεται στη σωστή επιλογή και διαχείριση, η άλλη μισή κρύβεται στην εξίσου πλήρη προετοιμασία των εισηγήσεων.

 

ο θεσιθήρας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ