27.5.2013 15:53

Αν ήμουν στη θέση … του Σταμάτη Κάρμαντζη

… θα έκανα πιο ευκρινές το στίγμα των επικείμενων στόχων μου. Ο πολιτευτής και νομαρχιακός σύμβουλος, έπειτα από την εθνική εκλογική μάχη έχει «σβήσει τις μηχανές» και μοιάζει να αφήνει τον καιρό να … κάνει μόνος του παιχνίδι. Είναι σπάνιες και υποτονικές οι δημόσιες παρεμβάσεις του, σε αντίθεση με τις παρουσίες του σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Με τις τελευταίες συντηρεί μια χαρά την εκλογική επιρροή του και εκτιμά ότι η φθορά της εξουσίας θα μεταβάλλει τις ισορροπίες με τον συνυποψήφιο του υπουργό.
Ο Στ. Κάρμαντζης στις προηγούμενες εκλογές στήριξε την προεκλογική του καμπάνια στην ανάδειξη προσωπικών στοιχείων. Κυρίαρχα στην παρουσία του όλο το χρόνο στο νησί και στις διαπροσωπικές επαφές με κόσμο και κοσμάκη, διεμβολίζοντας κι άλλα κόμματα. Με τα πολιτικά δεδομένα της εποχής έπιασε ταβάνι και πλέον θα προσμένει ή να χαμηλώσει κι άλλο το αποτέλεσμα του εσωκομματικού αντιπάλου του ή να ξεκλειδώσει νέα ακροατήρια για να υπερβεί την υπέρ Μουσουρούλη μικρή διαφορά. Για το πρώτο δεν κάνεις κάτι ιδιαίτερο. Περιμένεις κι ελπίζεις στη φθορά της εξουσίας.
Για το δεύτερο είναι επιβεβλημένο να αλλάξει η στρατηγική. Να κατατεθούν θέσεις για το μέλλον του νησιού, τέτοιες που θα αναδείξουν την αναγκαιότητα να αλλάξει η κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση. Να δημιουργηθεί ελπίδα προσμονής για κάτι καλύτερο από το υπάρχον, που θα μετριάζει και την αίσθηση ότι ο σημερινός βουλευτής έχει τη δυνατότητα διείσδυσης στα «μεγάλα σαλόνια», ως πρόσωπο που θα φλερτάρει μονίμως με την υπουργική καρέκλα.
Κυρίως πρέπει να κάνει ανοίγματα στα λιγότερο συντηρητικά στρώματα της Ν.Δ., με έμφαση στο χώρο των νέων. Εκεί έπασχε και συνεχίζει να πάσχει η υποψηφιότητα Κάρμαντζη και με την τακτική της παρατεταμένης σιωπής δε γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτός πια κι αν ο πολιτευτής είναι της άποψης ότι στους σημερινούς καιρούς όσο πιο άγνωστες παραμένουν οι απόψεις σου, τόσο ευκολότερα κερδίζονται εκλογές.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ