7.8.2013 16:27

Αν ήμουν στη θέση … του Πολύδωρου Λαμπρινούδη

… θα κοιτούσα τον … πάγκο της ομάδας μου, θα διαπίστωνα την ένδεια αναπληρωματικών και θα αξιοποιούσα στο έπακρο την … πάσα που μου έδωσε ο Στ. Φαρατζής με την παραίτηση του, στρίβοντας 180ο το ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣτιμόνι στο θέμα της διοίκησης των λιμενικών μας υποδομών.

Ο δήμαρχος έχει δυο δυνατότητες. Η μια να αντιληφθεί την παραίτηση Φαρατζή ως ευκαιρία να καλοπιάσει κανέναν από τους παραπονούμενους στο συνδυασμό του. Να ακολουθήσει, δηλαδή, την ως τώρα πεπατημένη για τον ίδιο. Κι η άλλη να αξιοποιήσει την παραίτηση για να ενταφιάσει άπαξ δια παντός το ατροφικό σχήμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Την ώρα που σε πολλούς από τους λιμένες της χώρας κυοφορούνται κοσμογονικές αλλαγές, με στόχο να προσελκύσουν κεφάλαια ανάπτυξης τους σε μια κατεξοχήν ανταγωνιστική αγορά, εμείς έχουμε μείνει στην εποχή των αλλεπάλληλων συνεδριάσεων για να ληφθεί η …κολοσσιαία απόφαση τοποθέτησης πίλαρς ή κλαίμε τη μοίρα μας που δεν μπορούμε να αναπλάσουμε τα πεζοδρόμια της υπόλοιπης Προκυμαίας.

Για να αλλάξει η ατζέντα ημερήσιας διάταξης δεν αρκεί να αλλάξει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Απ’ τον Στέφανο να περάσουμε στον Πέτρο, τον Ηλία ή το Σιδερή. Η συζήτηση για τις λιμενικές υποδομές του νομού συνολικά θα αναβαθμιστεί όταν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο οικιοθελώς καταργηθεί και στη θέση του δημιουργηθεί μια σοβαρή Ανώνυμη Εταιρεία για να ρυθμίσει τις ανάγκες και να αναπτύξει στρατηγικό σχεδιασμό μελλοντικής επέκτασης του.

Μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν ήττα εντυπώσεων για το δήμαρχο Χίου. Θα ήταν η καλύτερη δυνατή απόδειξη ότι ο Πολύδωρος επιδέχεται βελτιώσεων, δεν πράττει ό,τι του λέει το κεφάλι του εξ’αρχής.

ο θεσιθήρας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ