30.5.2013 16:53

Αν ήμουν στη θέση … του Πολύδωρου Λαμπρινούδη

… καταμετρώντας τη μια μετά την άλλη ανεπιτυχή προσπάθεια εκμίσθωσης δημοτικών ακινήτων και επομένως της δημιουργίας πρόσθετων πόρων για το δημοτικό ταμείο, θα αντιλαμβανόμουν ότι κάτι δε γίνεται σωστά και χρειάζεται επανεκκίνηση στη στρατηγική που ακολουθείται. Για την ακρίβεια, είναι ολοφάνερο ότι δεν ακολουθείται καμία στρατηγική, ακολουθείται η τυπική διαδικασία του Δημοτικού Κώδικα με πενιχρά ως σήμερα αποτελέσματα.

Θα όριζα ομάδα εργασίας, η οποία θα κατέγραφε τα ακίνητα και τις υποδομές του Δήμου στα οποία μπορούν να παραχωρηθούν δικαιώματα χρήσης σε ιδιώτες ή να εκμισθωθούν. Δουλειά της ομάδας εργασίας θα ήταν να ελέγξει το φάκελο νομιμότητας των υποδομών ή των ακινήτων και να υποδείξει τις δυνατότητες χρήσης τους. Παράλληλα θα κατέθετε, σε συνεργασία με ανθρώπους της αγοράς, μια πρώτη εκτίμηση για το που μπορεί να φτάσει το μίσθωμα, σε επίπεδο που και το δημοτικό ταμείο θα ωφελήσει και την ιδιωτική επένδυση δεν θα καταδικάσει σε αποτυχία εκ των προτέρων.

Με ολοκληρωμένη την εισήγηση του τοπικού ΤΑΙΠΕΔ, θα συνδιοργάνωνα με το Επιμελητήριο Χίου ειδική εκδήλωση με τίτλο «η συμβολή του Δήμου στην ανάπτυξη της Χίου». Σ’ αυτή θα παρουσίαζα αναλυτικά όλες τις υπό παραχώρηση υποδομές και τα ακίνητα, θα υπογράμμιζα ότι κατασκευάστηκαν με μπόλικο δημόσιο χρήμα την εποχή του «δώσε και μένα μπάρμπα» αλλά δεν πέτυχαν να δώσουν προστιθέμενη αξία στον τόπο γιατί το σύστημα βραχυκυκλώνει κάθε φορά που καλείται να διαχειριστεί πόρους με ιδιωτικούς όρους.

Για το λόγο αυτό η δημοτική αρχή πήρε τη γενναία απόφαση να συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου, παρέχοντας δυνατότητα εκμετάλλευσης μέρους της δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες με ικανότητα να εκτιμήσουν το όραμα που κλήθηκαν να υπηρετήσουν αυτές οι δημοτικές υποδομές.

Θα έντυνα δηλαδή με ένα νέο περιτύλιγμα όλα τα υπό εκμίσθωση ακίνητα και τις υποδομές και θα τα παρουσίαζα ως μεγάλη ευκαιρία για όσους τολμούν να επιχειρήσουν σε μια τέτοια χρονική περίοδο. Διότι, ως φαίνεται, έτσι όπως χειρίζονται το θέμα στο Δήμο, οι ιδιώτες αντιλαμβάνονται ότι ψάχνουν για κοροΐδα και φυσικά δεν μασάνε…

ο θεσιθήρας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ