10.7.2013 16:52

Αν ήμουν στη θέση … του Νίκου Νύκτα

… θα απέφευγα τη στρατηγική «υποβάλλω αιτήματα, εν γνώσει μου ότι δεν έχουν καμία απολύτως τύχη ικανοποίησης τους» στην προσπάθεια μου να προβάλλω τη διακριτή φυσιογνωμία της πόλης του ΒροντάδουΝίκος Νύκτας από εκείνη της πρωτεύουσας.

Η μορφή οικοδόμησης του αστικού κέντρου τις τρεις τελευταίες δεκαετίες και κυρίως η διοικητική συνένωση από τον «Καλλικράτη» κατέρριψαν, καλώς ή κακώς, τα τεχνητά σύνορα κι ενοποίησαν πλήρως, σε όλες τις λειτουργίες τους, την πρωτεύουσα Χίο και την πάλαι ποτέ «συμπρωτεύουσα» Βροντάδο, μετατρέποντας την σε ένα προάστιο του αστικού ιστού.

Ο αντιδήμαρχος είναι καιρός να απογαλακτιστεί από τη νοοτροπία ότι στην πρώην Οηρούπολη έχουν … δικό τους Θεό, να εναρμονιστεί με τα δεδομένα της εποχής και να πάψει να ζητά πυροσβεστικά κλιμάκια ή αστυνομικούς σταθμούς σε μια περίοδο κατά την οποία οι αναδιαρθρώσεις στη δημόσια διοίκηση θα συμπτύξουν ακόμα και τα απολύτως αναγκαία για την πλήρη γεωγραφική κάλυψη της χώρας.

Αν συνεχίζει να ονειρεύεται ένα Βρονταδούσικο αυτοδιοίκητο, όπως ο προκάτοχο του, πρέπει να κατανοήσει ότι αυτό δεν θα επιτευχθεί με επιστολές, προοριζόμενες απευθείας για τον κάλαθο των αχρήστων. Θα συμβεί μόνο με τη σωστή διάσταση των δυο «ευλογιών» για το Βροντάδο. Της ανάδειξης του ως κέντρο ομηρικής γραμματείας και ορθής διαχείρισης του ρουκετοπόλεμου. Σπάνια μια περιοχή συμπίπτει να διαθέτει δυο παγκόσμιας διάστασης στοιχεία, που υπερβαίνουν σε προβολή τα σύνορα της χώρας της. Κι όμως ο Βροντάδος τα διατηρεί στη φορμόλη εδώ και δεκαετίες και επιχειρεί να δηλώσει πρωταγωνιστικό παρόν στον τοπικό χάρτη με αιτήματα ίδρυσης αστυνομικών σταθμών, όταν η Αστυνομική Διεύθυνση, με πλήρη δύναμη, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 5 χλμ. από τα όρια του. Λαθεμένη στρατηγική δηλαδή, που εκπορεύεται από την εντύπωση των αιρετών της ότι τα περασμένα αυτοδιοικητικά μεγαλεία είναι δυνατόν να διατηρηθούν.

ο θεσιθήρας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ