12.6.2013 17:43

Αν ήμουν στη θέση ... του Μάρκου Μεννή

… θα ένοιωθα ότι η εμπλοκή με τα κοινά πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης και δε θα επεδίωκα να αναλάβω τα ηνία της «Προμηθευτικής» ούτε ως προσωρινός πρόεδρος, πολύ δε περισσότερο ως μόνιμος αντικαταστάτης του Στρ. Γδύση.

Ο πρώην δήμαρχος μετέχει στη διοίκηση της πολύπαθης Αναπτυξιακής, της τρίτης … θυγατέρας του στην ουσία, καθώς ο ίδιος υπήρξε ο εμπνευστής της δημιουργίας της, εκείνος την καθοδήγησε σχεδόν σε όλη την πορεία της, εκείνος της έδωσε πνοή αλλά και την ενέπλεξε στις περιπέτειες της. Μετά την αποχώρηση Γδύση έγινε το προσωρινό «πρώτο βιολί», ώστε η Εταιρεία να μη μένει ακέφαλη, και οι πληροφορίες τον θέλουν να μην αρνείται το ενδεχόμενο στην περίπτωση του να ισχύσει το ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

Θα πρόκειται για πολύ λαθεμένη επιλογή για δυο βασικούς λόγους. Η ισχυρή προσωπικότητα του πρώην δημάρχου δε θα επιτρέψει στα υπόλοιπα λουλούδια της διοίκησης να … ανθίσουν. Θα επισκιάσει κάθε προσπάθεια ανανέωσης και απεξάρτησης της «Προμηθευτικής» από το παρελθόν της. Άλλωστε η φυσιογνωμία των στόχων που είχε θέσει η «Προμηθευτική» επί Μεννή έχει ριζικά αλλάξει σε σημείο που το τουριστικό χωριό του Αίπους, κορωνίδα της τότε δράσης της, να μετατρέπεται σε μόνιμη στέγη της «Κιβωτού». Από επένδυση, χώρος κοινωφελούς σκοπού.

Παράλληλα ο πρώην δήμαρχος έχει να σβήσει απ’ το πολιτικό όνομα του την πρόσφατη πρωτόβαθμη δικαστική του περιπέτεια. Προσωπικά έχω τις σοβαρές ενστάσεις μου για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, το θέμα όμως είναι ότι τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι λειτουργοί της.

Όσο κι αν η δίψα του για τα κοινά είναι ακόρεστη, όσο κι αν ακόμα και σήμερα ο αυτοδιοικητικός του εγκέφαλος είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από πολλούς από όσους μας διοικούν, είναι λάθος μια νέα του επιστροφή. Τα δίχτυα του τον έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

ο θεσιθήρας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ