4.6.2013 16:23

Αν ήμουν στη θέση... του Μανώλη Κράκαρη

…θα έλεγα δημοσίως την καθαρή αλήθεια για τη τύχη του οδικού άξονα Μερσυνιδι – Παντουκειός με έμφαση το γεφύρι του γραφικού ναυτικού οικισμού, που μάλλον θα αποκτήσει την τύχη του γεφυριού της γεφύρι παντουκειούςΆρτας.

Σε αντιδιαστολή με το 2ο  τμήμα  του έργου Μερσυνίδι-Καρδαμυλα, το οποίο ολοκληρώθηκε και στην τελευταία του λεπτομέρεια, το πρώτο και πιο επικίνδυνο τμήμα του καρκινοβατεί και, ως έχουν τα πράγματα, κινδυνεύει να ολοκληρωθεί το ΕΣΠΑ και να μείνει ημιτελές, μια επιπλέον προσθήκη στα δημοσιά κουφάρια που υπάρχουν στον τόπο.

Απ’ την  αρχή το συγκεκριμένο τμήμα του  έργου έδειχνε ότι έπασχε. Έπεσε το βάρος στη δημιουργία ενός αμφιβόλου αναγκαιότητας  γεφυριού και έμεινε ανέπαφο το βασικό προβλήματα των καταπτώσεων. Ήρθε ως κερασάκι στην τούρτα η πολύ μεγάλη έκπτωση από τον ανάδοχο, ο οποίος αποδεικνύεται στην πράξη ανίκανος να το φέρει εις πέρας και έδωσε τη χαριστική βολή.

Εδώ  και  2 – 3 μήνες το έργο έχει τελματώσει. Τα συνεργεία εξαφανίστηκαν από προσώπου γης, κάτι ακούγεται στο παρασκήνιο ότι καταβάλλονται  προσπάθειες να βρεθεί τρόπος να παραδοθούν οι εναπομείνασες εργασίες σε τοπικούς εργολάβους αλλά αυτό καταντά πια κουραστικό, αφού μονότονα επαναλαμβάνεται, χωρίς να επαληθεύεται, εδώ και 1 χρόνο.

Η Περιφέρεια  επιμένει στη τακτική της πλήρους συσκότισης. Άγνωστο γιατί, δίνει διαρκώς νέα περιθώρια στον ανάδοχο, πλήρωνε τώρα το δισταγμό της να τον απομακρύνει  εγκαίρως αλλά κυρίως δεν αισθάνεται την ανάγκη δημοσία να εξηγήσει τι συμβαίνει μέχρι σήμερα  και ποια είναι η πρόβλεψη για το μέλλον.

Ο υπεύθυνος αντιπεριφερειάρχης έχει αυτή την ελάχιστη υποχρέωση, να δώσει πλήρη στοιχεία της πορείας του έργου και, αν απαιτείται, να ζητήσει τη συμβολή της  Διαχειριστικής Αρχής για την ολοκλήρωση  του, πριν ανακοινωθεί ως τελεσίδικο ότι το έργο κλείνει ανολοκλήρωτο, αφήνοντας διάσπαρτες πληγές στον κορμί του οδικού δικτύου  του νομού και  μάλιστα σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του.

 

Ο θεσιθήρας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ