9.9.2013 14:31

Αν ήμουν στη θέση … του Κωστή Μουσουρούλη

… θα είχα αντιληφθεί από τις πρώτες κιόλας επαφές μου με το εκλογικό σώμα, έπειτα από καιρό, πως η δυσπιστία του κόσμου στρέφεται λιγότερο κατά του προσώπου μου και περισσότερο έναντι της ανυπαρξίας στόχου, ικανού να τερματίσει το οικονομικό του βασανιστήριο.
Ο βουλευτής ήδη θα έχει διαπιστώσει ότι από τον ψηφοφόρο της εκλογικής του περιφέρειας δεν έλειψαν … η κορμοστασιά του ή τα μάτια του. Έτσι κι αλλιώς για αυτά είχε εγκαίρως εξηγηθεί ότι δεν θα τα πολυβλέπει. Έλλειψε και συνεχίζει να λείπει ο πειστικός πολιτικός λόγος ότι η θεραπεία που εφαρμόζεται στη χώρα με πειραματόζωα τους πολίτες της είναι η ενδεδειγμένη και οι θυσίες δε θα καταλήξουν στράφι.
Όμως κι αυτή η διαπίστωση δε μετριάζει τις ευθύνες για το κενό που άφησε η αυτοπρόσωπη παρουσία Μουσουρούλη στη Χίο επί πολλούς μήνες. Υπήρξε, επί σχεδόν ένα χρόνο, μέλος της κυβέρνησης. Δηλαδή ο μόνος από τους χιώτες εκπροσώπους που έζησε την κατάσταση από το εσωτερικό της, πληροφορούμενος αυτά που γίνονται και λέγονται αλλά και όσα συμβαίνουν και κρύβονται. Έχει επίσης το προνόμιο της άριστης επαφής με τους ευρωπαίους εταίρους και τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα πως μας αντιμετωπίζουν σήμερα οι δανειστές μας. Επομένως είναι ο ιδανικός για να περιγράψει – και να πείσει – τον από απόσταση αποδέκτη των δυσμενών οικονομικών μέτρων αν η συνταγή που εφαρμόζεται στον ασθενή έχει πιθανότητες γιατρειάς ή βιώνει μια επίπονη χημειοθεραπεία με προδιαγεγραμμένο τέλος.
Αν αυτό εγκαίρως το αντιληφθεί και επικεντρωθεί και στην επίλυση κάποιων τοπικών θεμάτων που συνεχίζουν να θέλουν κεντρικό «σπρώξιμο», είναι σε θέση να αντιστρέψει το δυσμενές για την κυβέρνηση κλίμα και στο νομό μας. Αντίθετα, όσο άψογος κι αν είναι στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, η τύχη του θα είναι προδιαγεγραμμένη.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ