4.9.2013 17:21

Αν ήμουν στη θέση του… Κώστα Ντούπη

… ως διοικητής της Τροχαίας Χίου θα επεξεργαζόμουν και θα δημοσίευα ως υπηρεσία την ετήσια έκθεση για την κατάσταση του οδικού δικτύου του νομού. Σε αυτή θα περιλαμβάνονταν όλες οι επισημάνσεις που έχουν κατασταλάξει στα γραφεία της Τροχαίας και συνήθως είναι πολύ πιο χρήσιμες από τις κατά καιρούς αποφάσεις της αρμόδιας για την εποπτεία των δρόμων αυτοδιοίκησης, αν δεχτούμε ότι σε αυτές εισχωρεί έντονα και το δηλητήριο της ψηφοθηρίας και εν τέλει ιεραρχούνται άλλες προτεραιότητες.

Θα κατάρτιζα δηλαδή έναν οδικό χάρτη με τα σημαντικότερα προβλήματα του οδικού δικτύου, θα επεσήμανα σε αυτόν τα προβληματικά του σημεία, πού απαιτούνται μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις.

Με τη δημοσιοποίησή του θα ωθούσα υποχρεωτικά αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές σταδιακά να υιοθετούν μέρος των προτάσεών του, καθώς κάθε φορά που θα συμβαίνει ένα τροχαίο ατύχημα σε σημείο που θα συμπίπτει με υπόδειξη της Τροχαίας, κάποιοι θα αναζητούν ευθύνες εκεί που ανήκουν.

Έχουμε έντονα εθιστεί τα τελευταία χρόνια να έχουμε στη  μνήμα μας τον τροχονόμο με το μπλοκ να σημειώνει παραβάσεις. Η Τροχαία από σύμμαχος ασφαλείας στους δρόμους έγινε για τον κάθε οδηγό, ιδιαίτερα από τότε που εκτοξεύτηκαν τα πρόστιμα, ο εφιάλτης στην τσέπη του. Και ίσως δεν γίνεται διαφορετικά αν δεχτούμε ότι ο Έλληνας αλλιώς δεν καταλαβαίνει. Όμως ταυτόχρονα έχει υποχρέωση να αναλάβει και ρόλο παιδευτικό και προς την κατεύθυνση αυτή η έμμεση πίεση προς την αυτοδιοίκηση να μην αμελεί τη σωστή συντήρηση των δρόμων, είναι μέλημα κυρίαρχο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ