1.7.2013 16:03

Αν ήμουν στη θέση … του Κώστα Ντούπη

… με την ιδιότητα του διοικητή της Τροχαίας Χίου δε θα εφάρμοζα την τακτική «πονάει δόντι, κόψει κεφάλι» και μάλιστα με το βαρύ μπαλτά των τροχονομικών προστίμων. Η Τροχαία αντέδρασε σπασμωδικά στις δημοσιογραφικές υποδείξεις ότι στα σημεία πέριξ της πρωτεύουσας που επιλέγει ο κόσμος να δροσίζεται στη θάλασσα εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι από τα διπλοπαρκαρίσματα επί του οδικού δικτύου. Πήρε το μπλοκάκι της κι άρχισε να χαλάει τη διάθεση των λουομένων, οι περισσότεροι από τους οποίους για λόγους οικονομίας επιλέγουν τις κοντινές στο άστυ παραλίες.

Μπορούν τα πρόστιμα να συνιστούν λύση ή πολύ περισσότερο να αποτρέψουν τον κοσμάκη απ’ τη μόνη ανέξοδη απόλαυση του, το καλοκαιρινό μπάνιο του; Όχι φυσικά! Από τη στιγμή που υπάρχουν άλλες λύσεις η Τροχαία Χίου πρέπει να πιέσει το Δήμο να στραφεί σύντομα σ’ αυτές και έσχατη να είναι η … μαυρομύτα.

Με πρωτοβουλία του διοικητή πρέπει να συγκληθεί επείγουσα σύσκεψη, να επισημανθούν από την Υπηρεσία του τα επικίνδυνα σημεία και να ζητηθεί από το Δήμο να καταθέσει εδώ και τώρα προτάσεις διευκόλυνσης της στάθμευσης στα επίμαχα σημεία. Επί παραδείγματι, το τεράστιο πάρκινγκ των φοιτητικών εστιών στο Τάγμα κακώς μένει ανεκμετάλλευτο. Να τοποθετηθούν άμεσα πινακίδες απαγόρευσης της στάθμευσης τουλάχιστον από το ένα ρεύμα του δρόμου, παράλληλα με την εναλλακτική υπόδειξη παρκαρίσματος κι αν και τότε οι λουόμενοι δεν υπακούσουν να πάρει … φωτιά το μπλοκάκι των προστίμων.

Η Τροχαία πρέπει να λειτουργεί με τρόπο ικανό να οδηγεί σε λύσεις κι όχι με καθαρά εισπρακτική λογική σε μια εποχή κατά την οποία ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Ας δώσει πρώτη το παράδειγμα ότι κατανοεί τις συνθήκες των καιρών μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ