6.8.2013 16:48

Αν ήμουν στη θέση του… Κώστα Μούνδρου

Θα οργάνωνα από τώρα για το τέλος Σεπτεμβρίου σειρά συσκέψεων για να αποσαφηνιστούν οι αιτίες που, ενώ στην υπόλοιπη χώρα παρατηρείται αύξηση του τουριστικού ρεύματος, στον τόπο μας, αν δεν ήταν ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΔΡΟΣανοιχτή η πύλη της Τουρκίας, θα βιώναμε συνθήκες βαρυχειμωνιάς μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Η κατάσταση είναι άμεσα συναρτώμενη με την αδυναμία του Έλληνα να περάσει διακοπές, με τη σπάταλη μορφή του παρελθόντος. Λιγόστεψαν οι μέρες της ξεγνοιασιάς, χάθηκε η ευχέρεια να ανοίγει το πορτοφόλι και να μη θυμάται να το κλείσει.

Τώρα βασική παράμετρος καθορισμού του καλοκαιρινού προορισμού είναι η δυνατότητα να ξοδέψει όσο το δυνατό λιγότερα. Ο προορισμός «Χίος», υπό τις συνθήκες αυτές, γίνεται ολοένα και πιο απρόσιτος. Ναύλα- φωτιά, περιορισμένος αριθμός καταλυμάτων, άρα τσουχτερές τιμές για τον ύπνο ανύπαρκτη εσωτερική συγκοινωνία, επομένως επιπρόσθετο κόστος για καύσιμα, μέσου όρου κοστολόγιο για τροφή διασκέδαση και αγορές.

Το νέο ελληνικό οικονομικό περιβάλλον σπρώχνει σε δεύτερη μοίρα μια σειρά από άλλες αδυναμίες του ούτως ή άλλως αποδυναμωμένου τουριστικού μας προϊόντος καθιστά επιβεβλημένες τις επεμβάσεις για να διατηρηθεί το νησί στον τουριστικό χάρτη κι αυτές μπορούν να συμβούν μόνο με συνείδηση του προβλήματος και κοινή τακτική αντιμετώπισης.

Ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης, μετά τα αναμενόμενα καταστροφικά για φέτος αποτελέσματα, είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσει ταχύτατα κάθε εμπλεκόμενο.

Ζητώντας την υποστήριξη στην προσπάθεια του όλων των θεσμικά εμπλεκόμενων, μα προπαντός όλων των επαγγελματιών του τουρισμού. Αν δεν πετύχει να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά μεταξύ των επαγγελματιών, ικανά να δημιουργήσουν αντισώματα στις νέες συνθήκες, όποιος αποφασίσει την επόμενη δεκαετία να ασχοληθεί με τον τουρισμό είναι σα να αυτοκτονεί συνειδητά.

Ο Θεσιθήρας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ