2.7.2013 15:29

Αν ήμουν στη θέση … του Κώστα Μούνδρου

… διαισθανόμενος ότι πολύ δύσκολα και η σεζόν του 2013 δε θα έχει αρνητικό πρόσημο για την τουριστική κίνηση στο νομό, σε αντιδιαστολή με όλη την υπόλοιπη χώρα, θα είχα αντιληφθεί ότι όσες ενέργειες καταβάλλονται εκ μέρους του Δήμου καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων, όσο δεν ξεπερνιούνται τα τρία βασικά δομικά προβλήματα του κλάδου.

Τα αεροπορικά και θαλάσσια ναύλα της σύνδεσης με την πρωτεύουσα Αθήνα συνεχίζουν να είναι αποτρεπτικά για την επιλογή του νησιού ως προορισμού διακοπών ή εξαιτίας του απαιτητού χρόνου μετακίνησης.

Το περιορισμένου μήκους αεροδρόμιο ήταν και παραμένει ανυπέρβλητο εμπόδιο στην προσέλκυση πτήσεων τσάρτερ, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να μειώνονται.

Κορυφαίο όλων ότι οι λιγοστοί τουριστικοί παράγοντες δεν έχουν αντιληφθεί πως η προώθηση του τόπου είναι πρωτίστως δική τους αρμοδιότητα και ευθύνη, απαιτεί συντονισμό, συνεργασία εκ μέρους τους και διάθεση πόρων για να λειτουργήσει σε βάθος χρόνου και σοβαρή καλλιέργεια του τουριστικού πνεύματος από τους ίδιους, ώστε να γίνονται οι ιδανικοί καθοδηγητές των επισκεπτών, που αισθάνονται ότι πατούν το πόδι τους σε ένα πολύ πλούσιο σε κουλτούρα νησί, με απροθυμία όμως να τους την προσφέρει.

Αυτά τα τρία θεμελιώδη ζητήματα, όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν καταβάλλει η Δημοτική Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης, είναι αδύνατον να τα υπερβεί. Δεν κάμπτονται με εκδηλώσεις ή προσπέκτους, έχουν ρίζες βαθύτατες. Η συνειδητοποίηση αυτών των δεδομένων θα βελτιώσει κατ’ αρχήν σημαντικά την αφετηρία μας. Γιατί, δυστυχώς, δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες ότι τροχοδρομείται η υπέρβαση τους. Ακόμα δεν είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε το πρόβλημα. Αντιμετωπίζουμε έναν άγνωστο κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο σημείο μιας αναμέτρησης. Η μεγαλύτερη υπηρεσία, κατ’ επέκταση, που έχει να προσφέρει ο Κ. Μούνδρος είναι να κάνει τους συνομιλητές του – τουριστικούς επαγγελματίες να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα. Ακολούθως έρχονται και οι εκδηλώσεις τόνωσης του τουρισμού μας …

ο θεσιθήρας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ