Απόψεις

5/9/13 17:40

τελ. ενημ.: 5/9/13 17:40

Αν ήμουν στη θέση του… Γιώργου Σαρρή

… ως πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου θα προσκαλούσα στο νησί μας τον πρόεδρο και μέλη της διοίκησης της Καλλονής και θα του ζητούσα να δείξουν τον δρόμο στους νυν ή τους μελλοντικούς παράγοντες των ομάδων μας, πώς ένα νησιωτικό ποδοσφαιρικό σύνολο μπορεί να σκαρφαλώσει στα μεγάλα σαλόνια των ποδοσφαιρικών κατηγοριών, όπως πράττει η γειτόνισσα, έκπληξη μέχρι σήμερα του πρωταθλήματος της Super League.

Το μυστικό δεν κρύβεται μόνο στο χρήμα όπως θα βιαστούν να υποθέσουν πολλοί. Βρίσκεται στην καινοτομία των ιδεών για ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό σύνολο, γι’ αυτό και η Καλλονή κρίνει ότι την ίδια ακριβώς σημασία που έχει ένας καλός γυμναστής ή προπονητής έχει και η πρόσληψη ενός ψυχολόγου για τις ακαδημίες της που να καθοδηγεί τους νεαρούς ποδοσφαιριστές πώς μπορούν να διαχειριστούν την ξαφνική δημοσιότητα.

Από το ποδόσφαιρο της Χίου απουσιάζει εδώ και 2 δεκαετίες ο σχεδιασμός βάθους και τα καλά παραδείγματα. Και τα δύο αυτά τα προσφέρει η Καλλονή κάνοντας τη γειτονική Λέσβο περήφανη για την παρουσία της όποιο και αν είναι το τελικό κατατακτήριό της αποτέλεσμα. Γι’ αυτό είναι ευκαιρία για τη διοίκηση της ΕΠΣ Χίου να προσκαλέσει ένα ολοζώντανο παράδειγμα. Ποιος ξέρει; Ίσως και να διδαχθούν όσοι στη δική μας ποδοσφαιρική πιάτσα θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα, μα το αποτέλεσμα άλλα δείχνει.

Ο θεσιθήρας

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση