13.3.2013 14:33

Αν ήμουν στη θέση του … Γιώργου Δανιήλ

… θα επέκτεινα τη δράση του Συλλόγου Φίλων Οινουσσών σε Αθήνα και Οινούσσες, πάντα με ισόρροπη συμπεριφορά μεταξύ των δυο νησιών, αλλά μια και είναι εμφανές ότι ο δικηγόρος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προετοιμάζει μεθοδικά, πιθανά και με τις ευλογίες Αγγελάκου, τη διεκδίκηση του Δήμου, όποτε κι αν γίνουν εκλογές, θα αναζητούσα έγκαιρα κατάλληλους συνεργάτες – αντένες στο ακριτικό νησί.

Προφανώς κι εκείνος θα είναι δύσκολο να εγκατασταθεί μόνιμα στις Οινούσσες, όσο οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις τον καθηλώνουν στην Αθήνα. Κανένας άλλωστε δε θα τον ψέξει σε περίπτωση εκλογής, αφού ο νυν δήμαρχος πέτυχε να καθιερώσει αδιαμαρτύρητα την εξ’ αποστάσεως διοίκηση.

Ο Γ. Δανιήλ, με την ακατάπαυστη κινητικότητα του ως πρόεδρος του Σ.Φ.Ο., δείχνει ότι πήρε καλά το μάθημα του, μπορεί και τα καταφέρνει καλύτερα από το σημερινό δήμαρχο ακόμα και για τον έλεγχο των εκδηλώσεων καθημερινότητας, εκεί που απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Από την ώρα όμως που δείχνει να έχει κατασταλάξει ότι επόμενος σταθμός για τον ίδιο είναι η διεκδίκηση του Δήμου, πρέπει από τώρα να εντοπίσει και να πλάσει συνεργάτες κατάλληλους να του συμπαρασταθούν, αν ευοδοθεί ο στόχος του. Ανθρώπους που θα κληθούν να τον διαδεχτούν στο Σ.Φ.Ο. και στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου ή να αναλάβουν τις άλλες θέσεις αιρετών στις Οινούσσες, για να πάψει το νησί να διοικείται στο πνεύμα του «ενός ανδρός αρχή».

Η συμμετοχικότητα και η ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπινων μονάδων σε ένα μικρό τόπο, όπως οι Οινούσσες, είναι διαβατήριο ανάπτυξης μιας κοινωνίας. Αυτές έλειψαν τα τελευταία χρόνια από το νησιωτικό σύμπλεγμα, για αυτό και κλείστηκε στον εαυτό του, σε μια εσωστρέφεια που δεν ταιριάζει στο ιστορικό στίγμα του. Κάθε επίδοξος κυβερνήτης του νησιού οφείλει να καταπολεμήσει το σύνδρομο της εσωστρέφειας, για αυτό και ο Γ. Δανιήλ, αν έχει λάβει τις αποφάσεις του, είναι χρήσιμο από τώρα να προχωρήσει στην αναζήτηση ή δημιουργία γηγενών συνεργατών. Τώρα που δεν πιέζεται από το χρόνο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ