Απόψεις

11/9/13 17:34

τελ. ενημ.: 12/9/13 18:15

Αν ήμουν στη θέση του... Δ. Αθανασόπουλου

…Ως άτυπος συντονιστής της δημοτικής πρωτοβουλίας που ξεκίνησε πριν από κάποιους μήνες θα «σφύριζα τη λήξη» αποδεχόμενος ότι ωραία μεν η σκέψη της διαμόρφωσης μιας αυτοδιοικητικής παράταξης ευρύτερων συγκλήσεων πέρα από τις κομματικές περιχαρακώσεις, δυσλειτουργική δε και αναποτελεσματική, όπως φαίνεται στην πράξη.

Εννοείται ότι  η βιασύνη της προαναγγελίας της είχε στόχο να πιέσει τη δημοτική αρχή, να της εμφανίσει αντίπαλο στην κοινωνία, εκεί που καθαρά πρωταγωνιστεί μόνη της. Τελικά απέδειξε ότι «έκαψε στην προθέρμανση» την ωραία ιδέα των ευρύτερων δυνατόν συγκλήσεων για τα τοπικά θέματα και απλώς επιβεβαίωσε, για ακόμα μια φορά, την αδυναμία των προερχόμενων από την αριστερά σχημάτων. Σπατάλη χρόνου και ουσίας στον εξαντλητικό διάλογο και συνεπακόλουθο πρόβλημα στο δια ταύτα. Όσο από τη συγκεκριμένη ασθένεια δε λέει να ξεφύγει η τοπική αριστερά, δε θα τη παίρνει στα σοβαρά η κοινωνία και δε θα εξετάζει την πιθανότητα να την αναβαθμίσει σε ρόλο εξουσίας.

Χρήσιμο λοιπόν για τον Δημήτρη είναι να επιστρέψει την εντολή να συντονίσει τη δημοτική κίνηση και να προτείνει στον ΣΥΡΙΖΑ σύντομα να καταθέσει ατόφια την πρόταση του αν θέλει να έχει τύχη. Κι αν αυτή έχει στοιχεία σοβαρότητας, από μόνη της θα προσελκύσει κι άλλες δυνάμεις που κατοικούν στις παρυφές της αριστεράς ή σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Ο Θεσιθήρας

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση