15.7.2013 18:34

Αν ήμουν στη θέση … του Αλέκου Γαϊτάνου

… και των λοιπών συνδικαλιστών της Αυτοδιοίκησης θα υποχρέωνα την κοινωνία να συμπαρασταθεί στον αγώνα που ξεκίνησαν τα σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ αλλάζοντας στρατηγική κινητοποιήσεων.

Σε εποχές βαθιάς σήψης και οικονομικής κρίσης πρώτη ατομική αντίδραση είναι να περιφρουρίσεις το τομάρι σου. Με τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ βάζουν όλα τα … τομάρια απέναντι και τον αγώνα τους σε αμφισβήτηση από την κοινωνία. Όταν ο άλλος δεν μπορεί να εκδώσει το απαραίτητο πιστοποιητικό ή να πληρωθεί τιμολόγιο από το Δήμο, ελάχιστα νοιάζεται για την τύχη κάποιων άγνωστων σε εκείνον δημοτικών αστυνόμων. Ιδιαίτερα όταν έχει συνδυάσει την παραγωγικότητα των παραπάνω υπαλλήλων με τσουχτερά πρόστιμα.

Αυτό οι συνδικαλιστές ελάχιστα το νοιώθουν, αφοσιωμένοι σε ένα πανάρχαιο τροπάρι αντιδράσεων, που ειδικά στην εποχή μας, αποδείχθηκε και αναποτελεσματικό.

Τι θα μπορούσαν να κάνουν; Να εξυπηρετούν κανονικά τους δημότες, να προστατεύουν την εικόνα του νησιού μέσα στο καλοκαίρι και παράλληλα τις ελεύθερες ώρες τους να διαδηλώνουν … διαφωτιστικά στην πλατεία. Να εξηγούν στους δημότες τον πραγματικό ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας, να αναλαμβάνουν το πολύ μικρό μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί για το γεγονός ότι επέτρεψαν η Δημοτική Αστυνομία να είναι μια πολύ παρεξηγημένη δημοτική υπηρεσία και να παρουσιάζουν το πόσο άδικες είναι οι οριζόντιες περικοπές σε θεσμούς και υπηρεσίες που στο κάτω – κάτω δεν είναι ελληνικής πατέντας αλλά υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Μόνο με τον τρόπο αυτό η κοινωνία ενδέχεται να σταθεί στο πλευρό τους, να ενισχύσει τον αγώνα τους και να μεγεθύνει τη δυναμική του. Όσο οι συνδικαλιστικές αντιδράσεις αντιγράφουν τις συνυπεύθυνες κινήσεις που συνέβαλαν αισθητά να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού, πολύ δύσκολα θα συνεπάρουν τα πλήθη. Θα είναι βούτυρο στο ψωμί μιας αποφασιστικής να μην κάνει πίσω κυβέρνησης.

ο θεσιθήρας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ