10.1.2018 9:39

Η πολιτική ευθύνη που θα έπρεπε να λύσει το πρόβλημα της Προκυμαίας

H πολιτική ευθύνη είναι ομόλογη προς την ανάληψη οποιασδήποτε πολιτικής αρμοδιότητας. Αρμοδιότητα - και πολύ περισσότερο εξουσία -  σημαίνει ανάληψη της αντίστοιχης πολιτικής ευθύνης.

Αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς όλους όσοι ασκούν ή άσκησαν κατά το παρελθόν διοίκηση επί των θεμάτων της πόλης μας και κατ’ επέκταση του νησιού μας. Δεν έκαναν πράγματα ή αμέλησαν πράγματα ή ηθελημένα δεν άσκησαν πίεση για λύσεις σε προβλήματα, αδυνατώντας να αντιληφθούν ότι αυτό σημαίνει αποποίηση της πολιτικής ευθύνης από μέρους τους. Και όπως γίνεται προφανές, μόνο όταν δεν κάνεις δεν έχεις πολιτική ευθύνη.

Τα παραπάνω τα γράφω σε συνέχεια των όσων έγραψα χθες για την κατάσταση στην Προκυμαία της Χίου και την μετατόπιση (εσκεμμένα;) των όποιων ευθυνών υπάρχουν προς ένα άλλο γήπεδο... ή μία άλλη εξέδρα.

Η ανισότητα μεταξύ των τμημάτων της Προκυμαίας και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτές αναζητεί άμεσα λύσεις και με οποιοδήποτε κόστος. Ουδόλως ενδιαφέρει ποιος θα κάνει την αρχή ή σε ποιον πέφτει το βάρος να αναζητήσει διέξοδο στο πρόβλημα. Δουλειά όλων όσων ασκούν εξουσία είναι να προάγουν την ισονομία και όχι να διυλίζουν τον κώνωπα και να καταπίνουν την κάμηλο, ανεχόμενοι άλλοι επαγγελματίες να ζουν σε συνθήκες, ας πούμε 2018... και άλλοι να έχουν μείνει πίσω στο 1980.

Η Προκυμαία οφείλει να αντιμετωπιστεί πάραυτα ως ενιαίος χώρος με ίδια χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί διαφορετικές ταχύτητες ανάπτυξης του χώρου, τίποτα που να εξηγεί ρεαλιστικά ότι η μία πλευρά πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από την άλλη. Από μόνη της η κατάσταση, όπως είναι σήμερα, προκαλεί τους πάντες, πόσο μάλλον εκείνους που τυρβάζουν περί άλλων νομίζοντας ότι κερδίζουν χρόνο, όταν οι ίδιοι δεσμεύτηκαν και διατυμπάνισαν εξαρχής ότι η ανοχή και η ανομία... τέλος.

Είναι άτοπο να προκληθεί άλλη μία συζήτηση για το θέμα. Ό,τι ισχύει στη μία πλευρά θα πρέπει να ισχύσει και στην άλλη. Πέργκολες η μία (κλειστές ή ανοικτές) πέργκολες και η άλλη. Μονό ρεύμα κυκλοφορίας η μία, μονό και η άλλη. Πεζοδρόμια η μία, πεζοδρόμια και η άλλη.

Όλα τα άλλα είναι φτήνιες και μικροπολιτική, που κανονικά θα έπρεπε να θυμούνται πως ξορκίζονται και τα δύο εκείνοι που προεκλογικά μας έκαναν να πιστέψουμε πως υπάρχει κάποιο όραμα. Από ξαναζεσταμένο φαγητό, ας το καταλάβουν, έχουμε χορτάσει.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ