5.7.2022 16:59

Η κακιά αρρώστια της Χίου

Τα τελευταία είκοσι χρόνια που θυμάμαι πολύ καλά την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας καθολική και σταθερά πρώτη είναι η πεποίθηση των συμπολιτών μας ότι το προικισμένο νησί μας δεν έχει καταφέρει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και ουσιαστικής ευημερίας.

Δεκάδες συνέδρια ημερίδες διεξήχθησαν, άρθρα και συγγράμματα δημοσιεύθηκαν με εντυπωσιακές προτάσεις που θα ξεπέταγαν τον τόπο μας από το τέλμα και την εσωστρέφεια.

Ελάχιστα επιχειρήθηκαν που αργότερα εγκαταλείφθηκαν ημιτελή, τα περισσότερα ξεθώριασαν μαζί με την μελάνι της δημοσιοποίησής τους.

Οι αγέννητοι συμπολίτες μας, όταν ‘’θεμελιώθηκαν’’ τα λεγόμενα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Χίου, έχουν γίνει γονείς και ακόμα δεν τα έχουν αντικρύσει.

‘’Μέγας’’ εργοδότης του νησιού μας εξελίσσεται ο Δήμος Χίου και το ευρύ δημόσιο με προγράμματα υποαπασχόλησης. 

Ανεύθυνη καταστροφική πολιτική που επουλώνει για ελάχιστο διάστημα πληγές απελπισμένων συμπολιτών μας αλλά δεν θεραπεύει.

Κακιά αρρώστια έχει κολλήσει η πάλαι ποτέ ‘’ευδαίμων Χίος’’. Κακιά αρρώστια κατατρώει το σώμα και το μυαλό του νησιού μας και όσο δεν αντιδρούμε τόσο μαραζώνουμε.

Έχουν επικρατήσει ‘’παρέες’’ με στοχευμένο κατάλογο παρεμβάσεων διαιώνισης προσωπικών επιδιώξεων.

Πρώτη θέση με την υποσημείωση ‘’ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ’’ επιβάλλεται να καταλάβει η θεραπεία της ‘’κακιάς αρρώστιας’’ που μαστίζει τον τόπο μας. Η διαφθορά!!!!

Το ξερίζωμα του εκμαυλισμού. Την απόρριψη και περιθωριοποίηση των διαφθορέων της Χίου που έχουν κυρίαρχη στρατηγική τους την εξαγορά συνειδήσεων, κυρίαρχο στόχο τους την ηθική και κοινωνική κατάπτωση και η οικονομική εξαθλίωση ως εργαλεία πολιτικής χειραγώγησης.

Η πολιτική μας ζωή χρειάζεται επειγόντως εξυγίανση. Αν δεν ιεραρχηθεί ως πρώτη και ζωτική επιδίωξη όλων μας το ξεδόντιασμα της ‘’κακιάς αρρώστιας’’ του τόπου μας δεν θα υπάρξει αναστροφή προς την ευημερία και την πρόοδο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ