23.1.2015 13:44

Η ευθύνη είναι δική μας

Ήρθε η ώρα του πολίτη. Την Κυριακή ψηφίζουμε. Τούτη η χώρα από της ιδρύσεώς της ξεκίνησε με δανεικά ξένων δυνάμεων και με δανεικά συνέχισε μέχρι σήμερα. Ακόμα θυμάμαι, εκεί στα 1978, τον τότε υπουργό Οικονομικών Θ. Κανελλόπουλο να αναφέρει στη Βουλή ότι: «Σήμερα έζησα την ευτυχεστέρα μέρα της ζωής μου. Πλήρωσα την τελευταία δόση του δανείου του 1897», δηλαδή μετά από 81 χρόνια μόλις!

Κάποτε η Χίος ήταν το νησί του εμπορίου και της ναυτιλίας και ήταν σχεδόν όλοι ευτυχισμένοι. Μετά ήρθαν οι διορισμοί στο Δημόσιο. Παζαρευόταν χωριά ολόκληρα στα ευαγή κρατικά ιδρύματα (Ολυμπιακή, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τράπεζες κλπ). Ρουσφέτια και μεταθέσεις συνέχεια.  Άλλαζαν συνειδήσεις για έναν διορισμό, ένα ρουσφέτι, μία μετάθεση. Ναι ή Όχι;

Τώρα τι γίνεται; Χρεωθήκαμε από τις σπατάλες, τα άχρηστα έργα, τις κλεψιές, και πολλά άλλα. Τον τελευταίο καιρό η Ευρώπη είναι παρά πολύ σκληρή λόγω νεοφανούς εξωτερικού κινδύνου. Μεγάλη προσοχή λοιπόν στην ψήφο της Κυριακής. Στους σωστούς ανθρώπους με ρεαλισμό, λογική, σύνεση κι αγάπη.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ