13.3.2013 14:25

Ή δουλειά ή έξοδος

Η υπόθεση με το γεφύρι στο Παντουκειός προκαλεί πλέον ανησυχία που δεν είναι δυνατόν να κρατηθεί πίσω από κλειστές πόρτες.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, ναι μεν δια στόματος των εκπροσώπων της εκφράζει την αισιοδοξία της ότι το έργο θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες, δεν αναφέρεται όμως ουδόλως στο τι προηγήθηκε για να φτάσουμε ένα βήμα πριν από νέο τέλμα σε δημόσιο έργο. Αυτό πραγματικά, χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης.

Υπάρχει πάντα η περίπτωση, όσο και να μη θέλουμε να το αναφέρουμε δημόσια, να μην υπάρχει η ικανότητα και η διορατικότητα για να προχωρήσουν κάποια πράγματα. Αυτό δεν αφορά μόνο το πολιτικό προσωπικό αλλά και το υπηρεσιακό. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν το σύνολο των μεγάλων έργων παρουσιάζει ελλείψεις, καθυστερήσεις,  προβλήματα, κακοτεχνίες κα.

Κόρης Γεφύρι, Νέα Πτέρυγα Νοσοκομείου, Φράγμα Κατράρη, Παντουκειός, οδικά έργα, όλα κάπου δείχνουν μπλεγμένα με τον τόπο και τους πολίτες να πληρώνει ακριβά το τίμημα της ανάπτυξης.

Αυτό κάποια στιγμή δεν μπορεί να μην συζητιέται και όλοι οι υπεύθυνοι δεν έχουν δικαίωμα περαιτέρω πίστωσης χρόνου.  Προφανώς, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αναλαμβάνουμε την επίβλεψη τέτοιου μεγέθους έργων και αυτό ας το πάρουμε χαμπάρι. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τους εργολάβους, δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις στα υπουργεία, δεν ακουγόμαστε, δεν, δεν ,δεν…

Έγιναν βέβαια και άλλα. Έγιναν οδικοί άξονες, έγινε η γέφυρα στη ΔΕΗ, έγινε το λιμάνι στα Μεστά. Όμως προφανώς το κυνήγι της ανάπτυξης έχει επιφέρει κόπωση…

Δεν αρκεί λοιπόν ο ρόλος, ο χαρακτηρισμός, η πρώτη καρέκλα στις εκδηλώσεις, ο αιρετός πανταχού παρόν και τα πάντα πληρών. Χρειάζεται να αποδεικνύει καθημερινά την έγνοια του για όλα αυτά τα ζητήματα που παραμένουν στη Χίο ανοικτά.

Εύχομαι γρήγορα όλοι να αποδείξουν ότι διαθέτουν αντανακλαστικά και επίγνωση. Διαφορετικά, ας ξεκινήσουν από τώρα να σχεδιάζουν πόσο ηρωική μπορεί να γίνει η έξοδος τους από το προσκήνιο. Χρόνο για χάσιμο ο τόπος δεν διαθέτει. Καθυστέρησε αρκετά. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ