20.10.2014 12:33

Η αναγκαιότητα της απόδειξης

 Τον Ιούλιο του 2013, η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα, ψήφισε το νόμο 4172, με το 82ο άρθρο του οποίου καρατομήθηκαν 50 ειδικότητες εκπαιδευτικών και καταργήθηκαν οι τομείς υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής – κομμωτικής στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Με το μέτρο αυτό, 20 χιλιάδες μαθητές κάθε χρόνο, χάνουν τις ειδικότητες στις οποίες σπούδαζαν. Εκατοντάδες δημόσια εργαστήρια αχρηστεύτηκαν. Οι πιο σημαντικές ειδικότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης παραδόθηκαν βορά στους ιδιώτες (ΙΕΚ και ΣΕΚ).
H Kυβέρνηση δέχθηκε την συμφωνία Τρόικα και Ιδιοκτητών Ιδιωτικών ΙΕΚ και χωρίς ίχνος ντροπής πέταξε από την Εκπαίδευση 2500 Εκπαιδευτικούς και στέρησε από τους μαθητές το σχολείο τους.
2.500 εκπαιδευτικοί βιώσαν και βιώνουν αυτή τη βάρβαρη πολιτική
Στην Χίο  60-70 μαθητές-ριες  επέλεγαν κάθε χρόνο τους συγκεκριμένους τομείς και ειδικότητες αναγκάζονται να σπουδάσουν κάτι άλλο από αυτό που ήθελαν, 12 εκπαιδευτικοί,χάνουν την δουλειά τους χωρίς κανένα λόγο,χωρίς καμμία εξήγηση,χωρίς καμμία αξιολόγηση(μιας και τόσο την επικαλούνται στην Μνημονιακή Συγκυβέρνηση).
     Γνωρίζω πολύ καλά πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα να προκύψουν απολύσεις και από τη διαθεσιμότητα. Γνωρίζω πως για την κυβέρνηση και την τρόικα είμαστε απλά κάποια νούμερα που πρέπει να προστεθούν στις 15.000 απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο .
,Γνωρίζω ακόμη ότι είναι δύσκολο να επιχειρηματολογήσουν  για τον  ακρωτηριασμό και τη διάλυση του δημόσιου επαγγελματικού σχολείου, που προκάλεσαν με τις επιλογές τους.
Αναρωτιέμαι όμως,
• Τι απαντάτε Κ.Μουσουρούλη,Κ.Κάρμαντζη Κ.Σταυρινούδη και ειδικά εσείς Κ.Τριαντάφυλε, στις οικογένειες των Συμπολιτών σας όταν έχετε στερήσει  το δικαίωμα από τα παιδιά τους να σπουδάσουν αυτό που  πραγματικά  αγαπούν και θέλουν; Έχουν  περάσει 16 μήνες και δεν νοιώσατε την ανάγκη να δικαιολογήσετε στους συμπατριώτες σας γιατί στερήσατε από τα παιδιά τους το σχολείο τους ,γιατί δεν προστατεύσατε το δικαίωμα των παιδιών στην μάθηση που τους προσφέρει μόνο το Δημόσιο Σχολείο;
• Τι απαντάτε Κύριοι-ες Βουλευτές Χίου, στους Συμπολίτες σας(Εκπαιδευτικούς) όταν βάναυσα και βίαια τους πήρατε την δουλειά που αγαπούσαν και για την οποία αγωνίσθηκαν για να την αποκτήσουν; Ακούμε να μιλάτε για Αξιολόγηση, δεν ακούσαμε όμως να λέτε στους Χιώτες ότι εμάς δεν μας Αξιολόγησε κανείς απλά  και μόνο την δεδομένη στιγμή ήμασταν το αριθμητικό νούμερο που χρειαζόσασταν;
Επειδή όμως  η κοινωνική και οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι πλέον αβάστακτη και για την οποία ευθύνεστε  εσείς με την στήριξη που δίνετε όλο αυτό το διάστημα στην κυβέρνηση, αποδείξτε ότι με κριτήριο το δίκαιο , το ηθικό και το καλό του τόπου μας πορεύεστε όλο αυτό το διάστημα .

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ