19.9.2012 9:15

Το χρονικό μιας ακόμη αποτυχημένης κοροϊδίας

 
Αν κανείς ανατρέξει στα πρακτικά της πρώην Νομαρχιακής Επιτροπής σχετικά με την κατασκευή ΧΥΤΑ της 1ης  Διαχειριστικής  Ενότητας Βόρειας Χίου από το Ταμείο Συνοχής με 3.405.900 στη θέση Καρδαμύλων, θα διαπιστώσει ότι για άλλη μια φορά χάθηκαν πόροι και βεβαίως εξ’ υπαιτιότητας κάποιων που συνεχίζουν να  κοροϊδεύουν τον Χιώτικο λαό.
Δεν υπάρχει χώρος στο σημερινό φύλο να καταγραφούν οι αμέτρητες  συνεδριάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής που ήταν στον αέρα από την αρχή (είναι στη διάθεση των αναγνωστών.)
Από τις 2006 μέχρι και σήμερα προχωρούσαν  στη κατασκευή του ΧΥΤΑ και πάντα ετίθετο το θέμα των απαλλοτριώσεων σαν προϋπόθεση,  γεγονός που παράκαμπτε ο κ. Λαμπρινούδης με τη  δικαιολογία ότι αν προκύψει θέμα θα το ξεμπερδέψουμε με την απευθείας εξαγορά.
Από το 2006, ο τότε δήμαρχος Καρδαμύλων ζητούσε τους  κτηματολογικούς πίνακες ενώ ο τότε Νομάρχης και νυν Δήμαρχος τον  διαβεβαίωνε (εγγράφως μάλιστα με την υπογραφή του σαν πρόεδρος της Ν.Ε.) ότι η  περιοχή που θα κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ είναι 60 στρέμματα και είναι  ΔΗΜΟΣΙΑ έκταση και πολύ λίγα είναι ιδιωτικά  που εφόσον χρειαστεί θα γίνει απευθείας εξαγορά προς αποφυγή καθυστερήσεων.
Στη διάθεσή σας κύριε Διεύθυνα οι πίνακες όπου από τα εξήντα (60) στρέμματα, μόνο  τρία (3) είναι δημοσία έκσταση και τα υπόλοιπα 57 ιδιωτών  που μάλιστα που προσέφυγαν δικαστικώς ζητώντας αποζημιώσεις.
Έτσι άλλη μια φόρα ένα έργο μεγάλης σημασίας μετά από 10 χρόνια που ξεκίνησε κατέληξε και αυτό όπως τόσα άλλα.
Όπως και τόσα άλλα... της θητείας του κ. Λαμπρινούδη.   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ