21.4.2022 11:49

Χρέος να τιμάται επαξίως υπό της Πολιτείας η επέτειος των Σφαγών!

Είναι γνωστόν ότι υπό των Ελλήνων και ξένων ιστορικών έχει επισημανθεί ότι ο απαγχονισμός του Πατριάρχη, οι Σφαγές της Χίου και η Έξοδος του Μεσολογγίου αποτελούν τους τρεις θεμελιώδεις συντελεστές της Ελληνικής Παλιγγενεσίας κατά τον ιερό Αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Ωστόσο, ενώ η θυσία του Μεσολογγίου τιμάται κατ’ έτος επαξίως, με την αυτοπρόσωπη μάλιστα παρουσία ανωτάτων εκπροσώπων της Πολιτείας, η θυσία της Χίου δεν τυγχάνει, ατυχώς, της ανάλογης τιμής. Είναι δε εν προκειμένω αρκούντως ενδεικτικό το γεγονός ότι, ενώ φέτος τιμάται η 200ή επέτειος της κορυφαίας Χιακής Θυσίας, της μεγαλύτερης στο βωμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας, η Προεδρία της Δημοκρατίας απήντησε αρνητικά στη σχετική πρόσκληση, οι δε λοιποί ανώτατοι πολιτειακοί Φορείς δεν έχουν μέχρι στιγμής εκδηλώσει πρόθεση αυτοπρόσωπης παρουσίας τους για την απόδοση της οφειλόμενης στη Χίο και στις δεκάδες χιλιάδες των θυσιασθέντων τέκνων της τιμής.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι Βουλευτές του Νομού μας, ο Δήμος Χίου και αυτή η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την ευκαιρία της 200ής επετείου, θα ενεργήσουν τα δέοντα, ώστε η κορυφαία θυσία της Χίου να τυγχάνει από τούδε και στο εξής της αναλογούσας στο μέγεθός της τιμής. Τούτο αποτελεί ηθική και εθνική τους υποχρέωση, η εκπλήρωση της οποίας, θα τύχει της ανάλογης αναγνώρισης και υπό της τοπικής και υπό της εθνικής Ιστορίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κάβου Μελαν(ε)ιούς «Η ΜΕΛΑΙΝΑ ΑΚΡΑ».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ