29.10.2014 10:32

Γλωσσομάθεια με πιστοποίηση

Διάβασα το πολύ ενδιαφέρον άρθρο σας σχετικά με τη "μανία" της εκμάθησης της Τουρκικής γλώσσας τα τελευταία χρόνια,ιδίως μετά την αθρόα προσέλευση τουριστών από τις απέναντι ακτές.

Πράγματι,παρατηρούμε κι εμείς, σαν Φροντιστήριο,αυξητικές τάσεις στο ενδιαφέρον για τη γλώσσα αυτή. Θα ήθελα μόνο να προσθέσω και να ενημερώσω μέσα από τις στήλες σας ότι οι συμπολίτες μας, τις οποιεσδήποτε γνώσεις αποκτούν από οποιοδήποτε διδασκαλείο ή κοινωνικό πρόγραμμα, μπορούν τώρα πια εύκολα να τις πιστοποιήσουν,συμμετέχοντας στις εξετάσεις που διοργανώνουμε στο ΕΦΟΔΙΟ,ως αποκλειστικοί εκπρόσωποι για το Αιγαίο του Παν/μίου της Άγκυρας ΤΟΜΕR. 

Οι εξετάσεις είναι on line, διοργανώνονται οποτεδήποτε το επιθυμεί ο υποψήφιος εντός των εργάσιμων ημερών και ωρών,και,αναλόγως των γνώσεών του,παρέχεται πτυχίο από επίπεδο Α1 έως και Γ1. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός 2-3 εβδομάδων,και το πτυχίο φθάνει στα χέρια του επιτυχόντα υποψηφίου σε περίπου ένα μήνα. Η ευελιξία στις ημερομηνίες των εξετάσεων είναι που τις κάνει πολύ ελκυστικές, αφού έτσι ξεφεύγουμε από τις συνήθεις προκαθορισμένες δύο εξεταστικές περιόδους μέσα στο έτος, διευκολύνοντας τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν όποτε εκείνοι το επιθυμούν ή το έχουν ανάγκη.

Ήδη, τα τελευταία δύο χρόνια που εφαρμόστηκε το ευέλικτο αυτό πρόγραμμα,είχαμε πολλούς υποψηφίους από τα γειτονικά μας νησιά, τη Λέσβο και τη Σάμο, εκτός από τους ντόπιους συμμετέχοντες.

Τα παραπάνω τα θέτω υπόψη σας και υπόψη όσων διδάσκονται την Τουρκική,γιατί πιστεύω πως δεν αρκεί πια μόνο να χειριζόμαστε μια γλώσσα σε κάποιο επίπεδο, αλλά είναι χρήσιμο να πιστοποιηθούν οι γνώσεις μας με ένα πτυχίο έγκριτου Πανεπιστημίου, ιδίως αν η δυνατότητα αυτή παρέχεται στον τόπο μας όλο το χρόνο.

Ευχαριστώ για το χρόνο-και το χώρο σας!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ