3.11.2022 7:00

Για να πιει μια μπύρα ο Σταμάτης

Πριν μερικές μέρες έλαβα ένα έγγραφο από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Χίου, που έλεγε ότι χρωστάω το ποσό των 44,1€ εξ αιτίας μιας απλήρωτης κλήσης από το 2001 και με καλούσαν να τα καταθέσω μέσω τραπέζης στον λογαριασμό του δήμου, μου έδιναν δε κ οδηγίες για το τι θα γράψω στην αιτιολόγηση, ώστε να γίνει η δουλειά σωστά αλλά με προειδοποιούσαν κιόλας για τα χειρότερα που θα μου έρθουν αν δεν προβώ στην εξόφληση του χρέους μου.

Προσωπικά δεν είχα ιδέα περί κάποιας απλήρωτης κλήσης, ούτε περί κάποιου χρέους μου στον δήμο αλλά δεν το έψαξα παραπάνω διότι γνωρίζω πολύ καλά πόσο ψυχοφθόρα διαδικασία είναι να ψάχνει κάποιος το δίκιο του στις δημόσιες κ δημοτικές υπηρεσίες, δεν συμφέρει με λίγα λόγια για 44€ να μπω στην διαδικασία να τους αντιμετωπίσω. Είπα λοιπον να πληρώσω αυτό το χρέος, εξάλλου για να το λένε τα κιτάπια τους, κάποιο δίκιο μπορεί να χουν, κάτι μπορεί να χρωστάω κ μου ξέφυγε, κάποια κλήση να παραπεσε βρε αδερφέ και δεν την πήρα χαμπάρι, ας το πληρώσω να με σβήσουν από τα κιτάπια τους.

Από τη μέρα λοιπόν που έκανα την κατάθεση στην τράπεζα, μου τηλεφωνούν καθημερινά οι υπάλληλοι από την οικονομική υπηρεσία κ από το Ταμείο του Δήμου Χίου κ με ρωτάνε για ποιον λόγο τους κατέθεσα αυτά τα χρήματα, αφού όπως φαίνεται στους υπολογιστές τους, δεν έχω κανένα χρέος απέναντι στον δήμο, κ μου ζητάνε να βρω το χαρτί που μου έστειλαν κ να το πάω εκεί να τους το δείξω για να πεισθούν ότι μου το έστειλαν και να τσεκαρουν τι ακριβώς συμβαίνει, ωστε να μου επιστρεψουν τα χρήματα.

Είπα δηλαδή να πληρώσω για να μην μπλέξω μαζί τους αλλά έμπλεξα όπως φαινεται χειρότερα, όποτε στο επαναλαμβανόμενο ερώτημα τους για ποιον λόγο κατέθεσα 44,1€ στον δήμο Χίου αφού δεν χρωστάω κάτι, απάντησα: για να πιει μια μπύρα ο Σταμάτης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ