28.7.2017 15:44

Γ. Μπουμπάρης: ο ιδανικός εκφραστής της «άνοιξης» της Αυτοδιοίκησης

Για όλους εμάς που συνυπήρξαμε με το Γιάννη Μπουμπάρη τόσα χρόνια στην υπηρεσία των Κοινών, η απώλειά του πέραν της ανθρώπινης διάστασης έχει και έναν εμβληματικό χαρακτήρα αφού μεταξύ του Μπουμπάρη και της Αυτοδιοίκησης υπήρξε ένας μακρύς και ακατάλυτος δεσμός.

Ευτύχισε να υπηρετήσει το Δήμο Χίου, την περίοδο που ξεκίνησε η «Άνοιξη» της Αυτοδιοίκησης. Έτσι από το 1983 και επί 12 συναπτά χρόνια λειτούργησε με πάθος τόσο στο δημιουργικό μέρος όσο και στο θεσμικό, αφού υπήρξε μέρος της διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

Εκμεταλλεύτηκε προς όφελος του Δήμου τους νέους και πρωτοποριακούς για την εποχή αυτοδιοικητικούς θεσμούς.

Η άνθηση της Αυτοδιοίκησης βρήκε στο πρόσωπό του τον καλύτερο εκφραστή και η μακρά και συνεχής θητεία του έδωσε τη δυνατότητα να απολαύσει ολοκληρωμένα, αρκετά από τα έργα που είχε εμπνευστεί και να αφήσει στους επόμενους έναν οργανωμένο Δήμο με άξιο και έμπειρο προσωπικό.

Είχαμε μια μακρά πορεία στα πολιτικά πράγματα αφού είμαστε αδιάλειπτα συνοδοιπόροι στα πλαίσια της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης τόσα στα Αυτοδιοικητικά όσο και στα του ΠΑΣΟΚ. Συνυπήρξαμε υποψήφιοι σε βουλευτικές εκλογές όταν το ΠΑΣΟΚ δε ξεπερνούσε το 13% αλλά νιώθαμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Βρεθήκαμε προσωρινά απέναντι ως βουλευτής τότε εγώ όταν εκείνος ακολούθησε μια ανεξάρτητη πορεία διεκδίκησης του Δημαρχιακού αξιώματος που όμως στο τέλος δικαιώθηκε.

Αφήνει παρακαταθήκες για τους νεότερους.

Κανένας δεν αμφισβητεί το ήθος, την εντιμότητα και την ευθύτητά του.

Εύχομαι κάθε παρηγοριά στην αγαπημένη του οικογένεια.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ