7.7.2016 11:42

Φτωχότερη κοινωνία, φτωχότερος προσκοπισμός

Φτωχότερη η κοινωνία μας από σήμερα τα ξημερώματα.

Φτωχότερη από ανθρώπους με ήθος, αξιοπρέπεια, αγάπη και έγνοια για τον συνάνθρωπο και κυρίως για τη νεολαία.

Ο Γιώργης Μαθιούδης, ο αιώνιος "έφορος" στις καρδιές των προσκόπων του νησιού, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 83 ετών, σκορπώντας λύπη σε πολλούς που είχαν την ευκαιρία να περάσουν μερικά από τα ωραιότερα καλοκαίρια της ζωής τους δίπλα του, ακολουθώντας τις συμβουλές του, το χιούμορ του, μα προπάντων τις αξίες που ο ίδιος στη ζωή του υπηρέτησε.

Ο χιακός προσκοπισμός και το νησί θα κληθούν να αποχαιρετήσουν έναν άνθρωπο που προσέφερε τα μέγιστα στη γαλούχηση δεκάδων παιδιών με το όραμα του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της ταπεινότητας, όπως από χθες σύσσωμη η κοινωνία περιγράφει.

Και ποιος να μη θυμηθεί κάτι από τα παιδικά του χρόνια στους προσκόπους με τον Γιώργη Μαθιούδη. Και ποιος να μην περιγράψει ένα περιστατικό από τα δεκάδες που συνέβησαν τα χρόνια που υπηρέτησε ενεργά τον προσκοπισμό και τις αξίες του. 

Ο Γιώργης Μαθιούδης ήταν ένας "δάσκαλος" της ζωής, ένας άνθρωπος που έζησε για να υπηρετήσει τις νεότερες από τον ίδιο ηλικίες γι’ αυτό και εκτιμήθηκε η προσφορά του στη συνείδηση όλων μας.

Γλυκομίλητος, ατακαδόρος από τους λίγους, χωρατατζής, ειλικρινής, ένα κράμα συναισθημάτων ο χαρακτήρας του, που δεδομένα η κοινωνία θα θυμάται το πέρασμά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό προσκοπικό παράδεισο!

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ