4.4.2013 10:33

«Φωνάζει ο κλέφτης…»

 Αυτή την λαϊκή ρήση θυμήθηκα διαβάζοντας την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ. Πως δηλαδή «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» κ.κ Γαιτάνε και Πεντάκη. Όπου «κλέφτης» βάλτε τους Δημάρχους που παρανόμησαν στην διαδικασία προσλήψεων και τους ρουσφετολογικά αποδεχομένους τον διορισμό και όπου «νοικοκύρης» τα παιδιά όλου του υπόλοιπου κόσμου, που είτε δεν είχαν την δυνατότητα «γλειψίματος», είτε θεώρησαν ότι η κατάληψη μιας θέσης έστω και εποχιακής πρέπει να γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια.
Αυτό γιατί αξιότιμοι κύριοι συνδικαλιστές και ο ίδιος ο ποινικός κώδικας δεν θεωρεί ένοχο μόνο τον κλέφτη, αλλά και τον κλεπταποδόχο.
Θα συμφωνήσω πως την κύρια ευθύνη και το μέγιστο ποσοστό της το φέρουν οι Δήμαρχοι, οι Άρχοντες, όμως το ηθικό και δίκαιο σκέλος της υπόθεσης επιβάλλει να δεχθείτε κι εσείς, πως ευθύνονται και οι συμπορέυσαντες και επιδιώκοντες την παρανομία, αρνούμενοι την αξιοκρατική διαδικασία, απαξιώνοντας την «κύρια είσοδο» και επιλέγοντας το «παράθυρο». Το Ισσοκράτειο « το της πόλεως ήθος……» στην πλήρη και αδιαμφισβήτητη επαλήθευση του.
Αν λοιπόν όλοι αυτοί πληρώσουν κάποια στιγμή το μεμπτό της επιλογής τους, ίσως και επαναλαμβάνω ΙΣΩΣ στο μέλλον κάποιοι δεν θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο τρόπο πρόσληψης γνωρίζοντας πως δεν θα πληρωθούν.
Το ΙΣΩΣ γιατί πολύ φοβούμαι με όλα αυτά που συνεχίζεται να συμβαίνουν, πως κι απ αυτή την κρίση που βιώνουμε θα χάσουμε και πάλι την ευκαιρία επαναπροσδιορισμού συμπεριφορών, απόψεων και αρχών.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ