27.3.2013 14:11

Εθνικός προμαχώνας η Βιβλιοθήκη Κοραή

             Κίνδυνοι για τον αφελληνισμό του Έθους μας υπήρξαν πολλοί και τώρα που κινδυνεύουμε πάλι, χρήσιμο θα ήταν να θυμηθούμε την Περσική οικονομική κατοχή που με το νόμισμα της η Περσία καταδυνάστευε τους Έλληνες. Ήταν τότε που οι Πέρσες εκμεταλλευόμενοι το ελάττωμα της διχόνοιας,  δάνειζαν τα αντιμαχόμενα Βασίλεια  και υποδαύλιζαν τις έριδες για να έχουν την οικονομική εκμετάλλευση των Ελλήνων. Με την κάθοδο   του Αλεξάνδρου στη κεντρική Ελλάδα εδιώχθησαν οι Πέρσες. Τότε όμως υπήρχαν Έλληνες στην Ελλάδα για να την υπερασπιστούν, Έλληνες υπήρξαν και κατά τη Γερμανική κατοχή, ενώ τώρα προχωρεί ραγδαία ο αφελληνισμός. Στέκουν όμως ακόμη οι προμαχώνες, και στη Χίο και αλλού, υπάρχει το Ομήρειο και η Ομηρική Ακαδημία, υπάρχει η βιβλιοθήκη Κοραή και πρόσφατα το ίδρυμα ‘’Μαρία  Τσάκος’’.

            Με τη βιβλιοθήκη Κοραή επιθυμούμε να ασχοληθούμε αυτή τη φορά, για να ενδυναμώσουμε αυτό το Ελληνικό ανάχωμα ενάντια στον Ελληνικό αφελληνισμό. Πραγματοποιείται η συμβουλή του γνωστού Ανθέλληνα Κίσσιγκερ που είπε ότι η Ελλάδα είναι δέντρο που θα εξοντωθεί μόνον όταν αποκοπούν οι Ρίζες του και μια μεγάλη ρίζα είναι η γλώσσα του. Γίνεται κατακλυσμός ξένων λέξεων και εκφράσεων, κυρίως από τους δημοσιογράφους των Αθηναϊκών τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων, αλλά και από το χώρο του διαδικτύου.  Έλληνας είναι όποιος έχει Ελληνική παιδεία είπε ο αρχαίος σοφός και εμείς συμπεραίνουμε ότι γηγενής χωρίς Ελληνική παιδεία (γλώσσα, έθιμα κ.λ.π.) δεν είναι Έλληνας και τέτοιος μπορεί να είναι και να παραμείνει στον αιώνα ένας Ισλαμιστής.  

             Τώρα που ο Φοίνικας για πρώτη φορά κινδυνεύει να μην αναδυθεί μέσα από τις στάχτες του γιατί έχουμε θανάσιμη ζεύξη κατοχής και αφελληνισμού ενώ δεν υπάρχει Αλέξανδρος, ας αναβιώσει ο Κοραής που τότε παγίωσε την Εθνική συνείδηση,  προστατεύοντας  τη γλώσσα μας. Στις 8/3/13 οργανώθηκε από τον πρόεδρο της ΚΕ-ΠΕ κ. Σγουρό τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνη  και τον πρόεδρο της Ε.Τ.Κ. κ. Φίλια υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας που ήταν παρών, μια τριημερία για την Ελληνική γλώσσα. Βαριά πέφτει η ιστορική ευθύνη  και στο Δ. συμβούλιο της βιβλιοθήκης Αδ. Κοραή, που ευτυχώς έκανε μια καλή αρχή γιατί τώρα απλώνει στην κοινωνία. Ας εντείνει τις προσπάθειες του και ας έχει την αμέριστη αρωγή όλων των πνευματικών πολιτών του τόπου μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ