23.9.2020 15:42

Εστίαση και εμπόριο λίγο πριν το γκρεμό

Για όσους γνωρίζουν λίγο την εστίαση στην Χίο, καταλαβαίνουν ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας με ντόμινο πωλήσεων πριν τα λουκέτα.
Ήδη γνωστά μαγαζιά εντός και εκτός λιμανιού, ανεβαίνουν σε κτηματομεσιτικά γραφεία προς πώληση. Με την συνέχεια να είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς αρκετά ακόμα, ετοιμάζονται να πωληθούν η να βάλουν λουκέτο. Μία εφιαλτική κατάσταση που θα συμπληρωθεί από λουκέτα και στο εμπόριο.... Ας λένε κάποιοι το ηλίθιο ΔΕΝ θα πεινάσετε οι Χιώτες, είστε 3η σε καταθέσεις... Η Χίος φέτος θα πληρώσει βαρύ τίμημα. Μην ξεχνούν κάποιοι ότι το Βόρειο Αιγαίο είναι 3η σε ανεργία, με τα σενάρια από Οκτώβρη να ειναι εφιαλτικά....
Με ανθρώπους που γνωρίζουν την αγορά να λένε, ότι θα αναγκαστούμε να κλείσουμε μόνοι μας, με αυτά που ζητάει το κράτος. Μέτρα για το covid αλλά οι υποχρεώσεις ίδιες.. Θα κλείσουμε και όσο αντέξουμε... σκέφτονται πολλοί... Μην λέτε μετά δεν μίλησε κανείς. Εστίαση και εμπόριο, θα δημιουργήσουν μια κατάσταση εφιαλτική και στο νησί. και μην περιμένει κανείς οτι το 2021 θα ανακάμψει η Χίος με την μία.

Είναι δεδομένο ότι η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό και πρέπει να το προασπίσουμε. Θα πρέπει όμως οι κυβερνώντες να καταστρώσουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο λειτουργείας των καταστημάτων (εμπορικών, εστίασης) για τον χειμώνα. Διαφορετικά θα μετράμε λουκέτα, στάσεις πληρωμών και ανέργους. Στα νησιά μας, που φέτος θα περάσουν ακόμα πιο δύσκολα δεδομένων των συνθηκών και της μη παρουσίας, φοιτητών.

Στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, πριν είναι αργά. Διότι οι τσέπες μας δεν αντέχουν άλλο. 
Εγώ το αφήνω εδώ να υπάρχει.. Μην πείτε ότι κάποιος δεν το έγραψε. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ