29.9.2012 10:47

Έργα και ημέρες στη Χίο

 
«Κατάντησαν την Χίο ένα μουσείο εγκαταλειμμένων έργων ,δείγμα ανικανότητας και περίσσιας διαπλοκής,       που χρόνια τώρα  κατατρώει και καθηλώνει  το νησί,       και σήμερα αυτό αγκομαχά να  αναπνεύσει και να  κρατηθεί στην ζωή.»
 
Είχαμε δεσμευτεί ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου προεκλογικά ότι για το θέμα των έργων, πρέπει να γίνει έλεγχος και αποδοθούν ευθύνες πολιτικές και ποινικές.
Δεν έχω ακόμη καταλάβει γιατί η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας επεδίωξε την συζήτηση στο περ.συμβούλιο, ανοίγοντας θέματα που και η ίδια πρέπει να λογοδοτήσει.
Μακρύς και διαχρονικός ο κατάλογος  των έργων που μελετήθηκαν μα δεν έγιναν, που έγιναν αλλά  δεν απέδωσαν, που έμειναν μισοτελειωμένα να χάσκουν στον ουρανό   για να πέσει κι άλλο  μάννα της διαπλοκής, αφού έχουν ήδη διπλασιάσει τον αρχικό προϋπολογισμό.
Να θυμίσω στους νεότερους και να θυμηθούνε όλοι τις πιο χοντρές  μπάζες-υποθέσεις,
Τις σωλήνες του Ναγού, την Βαμβακουργία του  Κοσκωτά, την Βιάλ, τα ξεχασμένα έργα  στον Ανάβατο ,το τρίπτυχο Φράγμα –Μαρίνα  Νοσοκομειο, το Σαραπειό, ο Φυρολακας ..κλπ
Ίσως η απάντηση σε όλα αυτά να είναι εξαιρετικά απλή
 Το τοπικό πολιτικό προσωπικό και οι διαχειριστές του πακτωλού των χρημάτων  δεν ενδιαφέρθηκαν  για το μέλλον του τόπου και πολύ φοβούμαι μήπως το «έργο» της ανασυγκρότησης  από την πυρκαγιά προστεθεί  σε  αυτόν εδώ  στον κατάλογο.
 Και έχεις κάποιους που εγκαλούν την Αριστερά με  τους «οικολόγους  και τους κουλτουριάρηδες», ότι δήθεν παρεμβάλλουν εμπόδια στην πρόοδο και μπλοκάρουν την ανάπτυξη και τα έργα.
Ιδού κύριοι (και επωνύμως ,δήμαρχοι, νομάρχες, περιφερειάρχες, βουλευτές και συγγενείς, υπουργοί),τα αποτελέσματα της πολιτικής σας.
Μια εξαίρεση, ιστορική, ίσως είναι αναγκαία και αφορά τον νομάρχη Γ.Καλουτά
Η απληστία και αδηφαγία μαζί με την αδιαφορία και ανικανότητα σας  έχουν χαντακώσει στο νησί.
Εντός μόνο του Γ’ ΚΠΣ  γύρω στα 310 εκ. ευρώ ήρθαν στη Χίο με εξαιρετικά φτωχό απολογισμό.
Η Χίος από τις αρχές τις δεκαετίας του ενενήντα έχει μετατραπεί από άκρη σε άκρη σε νεκροταφείο χρηματοδοτήσεων και χαμένων ευκαιριών με  χρήματα τα οποία «μοιράστηκαν  αφειδώς» σε εργολαβικά και πελατειακά συμφέροντα
Σήμερα όμως η Χίος διψά και  πεινά εξ αιτίας σας. 
Ήσασταν  ,και είστε ακατάλληλοι  να αποτελειώσετε τα έργα, ακόμη και στην περιπτώσει που διπλασιαστεί ο Προϋπολογισμός, γιατί το μοντέλο που υπηρετήσατε πνέει τα λοίσθια και  πεθαίνει. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ